View Single Post
Staro 28.10.2020., 05:00   #2332
Disco
Prvoklasni Krkan
Moj komp

Disco's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Citiraj:
Autor Manuel Calavera Pregled postova
Post - 2290

Navodno rješavanje GA102 škarta koji je trebao biti rtx 3080, inače tako ide segmentacija, no tu se radi o nečemu tipa da su naknadno skužili da nešto ne valja na 3080 pa su 3070Ti izmislili (ranije od planiranog ili uopće nije trebala postojati)
Evo ja opet ponavljam i svoju teoriju za 3080 Ti, spuštanje cijene za 3090 samo sa 12gb VRAM. Ali opet, stoji i tvoja teorija jer bar po glasinama ovo je dosada najbrže ''izbacivanje'' međumodela ikada. To baš daje naslutiti da škarta ima ko u priči.

[QUOTE=BusMaster;3452706]
Citiraj:
Autor guerra Pregled postova
@BusMaster

Nije to baš moj zaključak iz ormara, nego su na više mjesta objavljene PCI-DeviceID Liste za te nove Ti kartice i rade se testiranja na Eng. semplovima..
Po meni ima neke logike da povećaju broj CU-ova na jezgri i tako zadrže referentni dizajn postojećeg PCB-a, jer po najavama RAM ide na 12GB, taman koliko ima praznih mjesta na postojećem PCB-u.

Ovo što si naveo za dostupnost 3080 i 3070, FE kartica od nevidije je malo dublja priča, a ono u čem se svi slažu a malo tko ima provjerene informacije je da su yieldovi od Samsunga jako loši i da je to glavni uzrok što ih nema na tržištu.
Naprasno su otkazali već najavljenu 20GB varijantu RTX3080, pa valjda zato što tih dodatnih 10GB memorije zahtijeva par dodatnih VRM-ova, dodatni prostor za njih i elektroniku na PCB-u (kojeg naprosto nema -vidi referentni dizajn FE), novi veći PCB, redizajn cijelog kulera te sigurno diže ionako veliku potrošnju u nebesa.
Sve to mi ne izgleda kao neka genijalna marketinška strategija kožnatog lika, već blamaža i promašaj samo takav.

Slažem se s tobom da Intel nije trzao na 1 i 2 gen. Ryzena, veliki su i bahati oduvijek ali se polako spuštaju na zemlju.. U prošlom kvartalu im je desktop segment pao za 18% u odnosu na prošlu godinu, a poslije 5.11 ima da padnu ko zrele kruške..)
Slažem se da su se zeleni nekako pogubili ili bar tako izgledaju. A Intel nije da baš nije trzao na Zen1, pa 7xxx je njihova najkraća serija što ne, odmah su izbacili 6/12 procesore...iako su tvrdili da je to nemoguće. Kasnije još povećali i vratili lem umjesto paste...iako su tvdrili da to nevalja. Ma sve valja, sve može. I još se brukali da AMD selotejpom lijepi jezgre, dječja posla.

Pogledao sam i HN i DF rivju. Prvo, ne kužim zašto samo DF koristi Q2 RTX u svojim rivjuima, a to je trenutno jedina igra koja je kompletno rej trejsana?
Drugo, Stevo the čupavi se jedini nekako osvrnu na upgrade na 3070 u više kategorija. Pa je rekao da 1080Ti ekipa slobodno može preskočit ovo (i vj gledat 3080 rang), 1070 ekipa kaže ajde, dosta OK upgrade, ali 1070 je i dalje dosta moćna grafa pa ako ih baš ne svrbi i ne zanima ih RT i DLSS mogu i oni preskočit. I za kraj se osvrnuo i na 970 ekipu (taj sam) i rekao da je ovo za njih odličan upgrade....ali je rekao da ne zaboravimo da mso 970 platili 330$(ovo je kod nas bilo cca 2800-3200kn) dok je 3070 500$. Ako to bude kod nas cca 5k kn, to mi je malko tu mač. Biće 3060 ili 3060 Ti ili konkurencija(nešto do tih 3k kn). Već sam spomenuo Q2 RTX i to čudo najviše želim odigrat i svih tih RT govnarija, jep prastaru igru koja mi je odlična, ali u donekle novom ruhu.