ma da, ima nekih opskurnih novih "vježbi", ali u suštini je to apsolutno isti uređaj sa drugom maskom.
ali, brutalno izgleda.
Usporedba sa Vivoactive 4:
Ekran - uspoređujemo OLED vs trans-reflective screen, naravno, i tu sva priča prestaje. Kvaliteta slike na GT2 Pro je daaaaleko bolja.
Software - Vivoactive ima bolji software, brže se dolazi do stvari koje želiš obaviti, ima quick actions toggle, jednostavno je bolji UX.
Mjerenja - GPS na Huaweiju je brži i točniji nego na vivoactive 4, no to su tako mizerne razlike da nema smisla cjepidlačiti. Heart rate je također jednak na oba sustava.
Oba uređaja imaju SpO2, mjere iste vrijednosti, pa pretpostavljam da su jednako točni.
Vivoactive 4 ima NFC sa Garmin Pay opcijom, što je super za plaćanje karticom.
Remen na Vivoactive je mekši i ugodniji po meni za nositi, ali je GT2 Pro čvršći, što se nekima može svidjeti.
GT2 Pro ima mikrofon i zvučnik, što odlično funkcionira i stvarno ispadne korisno puno puta, pogotovo ako ste osoba kao ja, kojima je mobitel stalno "negdje uokolo", a imate pune ruke.
Battery life mi se čini jednak na oba uređaja, a to je nekih 8-9 dana.
Zaključak:
Vivoactive je po meni više sportski sat, a GT2 Pro je elegantan smartwatch sa sportskim funkcijama.
Uzeo sam GT2 Pro samo zato jer mi je elegantniji i daleko ljepši nego Vivoactive, no vidi se iz aviona da je garmin sa razlogom među prvima u ovoj kategoriji satova.