View Single Post
Staro 27.10.2020., 22:22   #4542
Sn4k3
Premium
Moj komp

Sn4k3's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
Citiraj:
Autor Manuel Calavera Pregled postova
Ja isto ne vidim neki smisao plaćanja B550 preko 2000kn. X570 definitivno ima više smisla + bilo je top modela ispod 2000kn, zadnje vrijeme nisam gledao
Čoek ne zeli onu malu zujalicu na chipsetu - pretpostavljam

Iako, slazem se - osobno nebi dao preko ~200e za B550, s druge strane mene ni ne zanima nista bolje/jace od B550 tako da cu vjerojatno traziti nesto u rangu Strix B550-F Gaming WiFi, (E-Gaming ako cijena bude povoljna)
ili pak nesto od MSI-a tipa MAG B550 Tomahawk, MPG B550 Gaming Edge WiFi, MPG B550 Carbon WiFi. Cijena u trenutku kupnje i detalji koji su mi bitni ce odigrati ulogu u odabiru. Ne zelim vise davati 300e+ za maticnu jer
mislim da se ne isplati, ionako ce podrzavati jos eventualno jednu generaciju cpu-a prije nego se prijeđe na AM5. Nije vrijeme ko sto je bilo kad je zen tek izasao pa su neki od nas zagrizli i u startu kupili jednu od najjakijih
ploca na trzistu sto zbog AMD-ovih najava sto zbog vlastitog mira u glavi . Komponente su generalno puno kvalitetnije sada nego u vrijeme starijih chipseta tako da ne treba gledati top ploce da bi npr. dobio kvalitetan VRM i sl.
Tko koliko usb utora treba, u to necu ulaziti jer svi imamo svoje potrebe...