Tema: Hi-Fi
View Single Post
Staro 25.10.2020., 21:23   #10808
medo
#erase startup-config
Moj komp

medo's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Citiraj:
Autor jean luc Pregled postova
Slažem se, nevjerojatno je koliko tih dodatnih minus 20-30 tak herca (iliti jedna oktava, mislim) u odnosu na neke prosječne zvučnike, čini razliku u krajnjem dojmu između ta dva slučaja.

Isto tako, i ono što je odsvirano u spektru u kojem rade (mogu raditi) i mid-bas od recimo 14-15 cm i sub od najmanje 20cm (pa na +), bez svake sumnje daje prednost većem zvučniku, naravno ako uspiješ izbjeći "plivanje" i tutnjavu od strane tog većeg drivera.
Moji samostojeći imaju 16cm midbas s pasivnom membranom ali se muče sa svime ispod cca 80Hz pogotovo kad začepim bas reflex rupu. Potegnu oni nisko i duboko puno niže i dublje od bookshelfova, ali sub (25cm) s takvom lakoćom ganja tu prvu oktavu u odnosu na samostojeće pogotovo kod tišeg slušanja da jednostavno poželim odrezati samostojećima sve ispod 80-100Hz, a to ne mogu s hifi pojačalom.

S druge strane imao sam stare Logitech Z-2300 (2.1 sustav). Umjesto satelita sam spojio samostojeće. Za probu Ti Missioni M34i su bili toliko glasni da se subwoofer od Logitecha uopće nije čuo Kad sam u toj kombinaciji na daljincu od Logitecha pojačao sub do ibera čulo se neko lupanje s poda i to je to