Registered User
Datum registracije: Mar 2016
|
Prema ovome što smo vidjeli, Sol je prilično precizan u predviđanju događaja, a to njegovo sveto pismo sadrži i tehničke upute prema kojima su oni napravili te Necromancere, a da nisu stvarno razumjeli što grade. Kad to povežemo s činjenicom da je na Kepleru 22-b postojala ljudska vrta, tj. sasvim je moguće da je originalno odande, i da je doživjela neki krah, te ti ostaci te civilizacije žive pod zemljom, možda su se krenuli sakriti u bunkere kao što bi se i ljudi na zemlji, a možda su neki otišli svemirskim brodovima i oni su ti koji su započeli ljudsku vrstu na zemlji koja je evoluirala dalje i preživjela. Onda to evanđelje po Solu možda i nije nikakva religijska priča, već set nekakvih uputa pomoću kojih su se oni trebali vratiti, a tijekom milenija i generacija su se te upute jedostavno pretvorile u nekakav sveti tekst koji se štuje. Zato i sadrži tehničke upute, recimo za te Necromancere.
Dalje, postavlja se pitanje kako je zatrudnila, što se dogodilo na planetu, zašto su se oni povukli i otišli s planeta, i tko je onaj lik kod rupe. Eh, tu sad s obzirom na autora i njegova ranija djela, plus priču oko samih synthova u ovoj seriji bi se usudio nagađati da je onaj lik kojeg si nazvao Prometheus-like originalan stanovnik planeta kojih je ostalo samo malo. Što im se dogodilo? Napravili su nekakvu umjetnu inteligenciju koja je preuzela planet i odlučila eliminirati originalne stanovnike ili nešto slično. (Klišej, jasno, znam i slažem se) S obzirom na prethodni zaključak da je živjela tehnološki napredna rasa te AI, i tehničke upute u evanđelju po Solu, s onim krevetom je interfaceao taj planetarni AI koji u njoj vidi idealnu priliku da ponovno napravi tu svoju verziju Necromancera, koji su na ovom planetu upravo potencijalno bile te zmije čije kosture vidimo kroz seriju. I tako ju AI iskoristi poput 3D printera da napravi svog Snake Necromancera kako bi mogao konačno doći fizički u tropic zone.
Ljudi na kraju su Ateisti, koji dolaze sa svojim brodom, isto sa Zemlje, to mi se činilo dosta jasnim na kraju serije. Tu si pitao i za Tropsku zonu, to mi se čini da bi moglo biti drugo utočište onih prometheus-like originalnih stanovnika planeta, a AI ne želi da idu u tropsku zonu da ih slučajno ne sretnu i da saznaju što se dogodilo na planetu. To jako magnetno polje zbog kojeg ne mogu sletjeti tamo direktno shvatio sam kao neku vrstu nekog štita tako da ovaj AI ne može prodrijeti tamo, ali je posljedica da nisu mogli
sletjeti ni ljudi. Zato AI treba fizički oblik kako bi mogao doći tamo. Što se tiče olova, mislim, nismo svjedoci da je sad neko intergalaktičko putovanje, jedina ultra ofenzivna tehnologija je Mama, a ona je napravljena prema uputama koje ni nisu razumjeli u potpunosti. Ne moraj imati sad phasere ili nešto slično jer imaju svemirske brodove
Meni se to osobno sviđa, kad mogu tako raspravljati i fantazirati s ekipom što, tko, zašto, što će biti, i slično, na takve rasprave o GoT-u, Azor Ahaiu, teorijama, i slično smo potrošili sate, sate i sate, nekad cijele večeri i to mi je nešto najbolje što očekujem od neke serije ili knjige, tako da mi je sad jasnije zašto je tebi toliko loša, a meni toliko dobra. -->
@LAcy Evo, ja se tebi stvarno ispričavam, nije trebalo biti Ad Hominem, stvarno nisam gledao tko je pisao što ranije pa sam napisao biser, a kako smo se mi raspravljali ranije, ispalo je kao uvreda. Nije trebalo biti, mea culpa i iskrena isprika. Možda si ti u drugom dijelu odgovora krenuo ad hominem s načitanošću i obrazovanjem, ali neću se zanemarivati previše time da se rasprava malo smiri. Inače, da, nisam završio filozofski, ali na mom fakultetu je bilo i više nego dovoljno fizike da bih razumio osnove iz raznih polja science fictiona i kako bi te tehnologije načelno trebale funkcionirati, barem one u serijama koje su hard sci-fi.
Inače, oko tvog mišljenja što je, a što nije science fiction se nikako ne mogu složiti. Science fiction, može, ali i ne mora biti temeljen na našim i trenutno poznatim zakonima fizike. Koliko sam shvatio što je tebi sci-fi iz našeg napisivanja, tebi bi sci-fi bio uglavnom bio više prema onome što se u SF krugovima naziva "hard" sci-fi, tj. recimo nešto po H. G. Wellsu, bazirano na stvarnoj fizici, s dodatkom neke čudesne tehnologije ili događaja koji vrti radnju. A ukoliko je sci-fi soft, s puno čudesnih tehnologija, mogućnosti, i nije nužno nešto realistično, čak i labavo kako te izmišljene tehnologije međusobno funkcioniraju, to mi se čini da to teže prihvaćaš kao neki sci-fi koji se tebi sviđa i koji ima dobru radnju. Spomenuo si Franf, ali evo, ja stvarno nisam primijetio da su autori napravili neke ogromne propuste in-universe kao recimo ovo s Warp 10.
Još jednom, isprika za Ad Hominem.
@Mommistake
Meni se ustvari čini da je dobar dio tvog problema sa serijom to što je spora i sa dosta filler materijala i to nije po tvom ukusu. Inače, autori su rekli da za punu priču serije koju bi htjeli ispričati bi trebalo biti barem 5 do 6 ovakvih sezona. To je puno i jasno je da autori serije zamišljaju lagan tempo s sporim davanjem odgovora i dosta puno misticizma, ostavljanjem dosta prostora da publika fantazira umjesto da oni daju odgovore. A u spoileru ću ja napisati nešto odgovora, nešto što su moji zaključci iz pogledanog, plus s raspravama koje sam imao s prijateljima o seriji zadnjih par dana.
Prema ovome što smo vidjeli, Sol je prilično precizan u predviđanju događaja, a to njegovo sveto pismo sadrži i tehničke upute prema kojima su oni napravili te Necromancere, a da nisu stvarno razumjeli što grade. Kad to povežemo s činjenicom da je na Kepleru 22-b postojala ljudska vrta, tj. sasvim je moguće da je originalno odande, i da je doživjela neki krah, te ti ostaci te civilizacije žive pod zemljom, možda su se krenuli sakriti u bunkere kao što bi se i ljudi na zemlji, a možda su neki otišli svemirskim brodovima i oni su ti koji su započeli ljudsku vrstu na zemlji koja je evoluirala dalje i preživjela. Onda to evanđelje po Solu možda i nije nikakva religijska priča, već set nekakvih uputa pomoću kojih su se oni trebali vratiti, a tijekom milenija i generacija su se te upute jedostavno pretvorile u nekakav sveti tekst koji se štuje. Zato i sadrži tehničke upute, recimo za te Necromancere.
Dalje, postavlja se pitanje kako je zatrudnila, što se dogodilo na planetu, zašto su se oni povukli i otišli s planeta, i tko je onaj lik kod rupe. Eh, tu sad s obzirom na autora i njegova ranija djela, plus priču oko samih synthova u ovoj seriji bi se usudio nagađati da je onaj lik kojeg si nazvao Prometheus-like originalan stanovnik planeta kojih je ostalo samo malo. Što im se dogodilo? Napravili su nekakvu umjetnu inteligenciju koja je preuzela planet i odlučila eliminirati originalne stanovnike ili nešto slično. (Klišej, jasno, znam i slažem se) S obzirom na prethodni zaključak da je živjela tehnološki napredna rasa te AI, i tehničke upute u evanđelju po Solu, s onim krevetom je interfaceao taj planetarni AI koji u njoj vidi idealnu priliku da ponovno napravi tu svoju verziju Necromancera, koji su na ovom planetu upravo potencijalno bile te zmije čije kosture vidimo kroz seriju. I tako ju AI iskoristi poput 3D printera da napravi svog Snake Necromancera kako bi mogao konačno doći fizički u tropic zone.
Ljudi na kraju su Ateisti, koji dolaze sa svojim brodom, isto sa Zemlje, to mi se činilo dosta jasnim na kraju serije. Tu si pitao i za Tropsku zonu, to mi se čini da bi moglo biti drugo utočište onih prometheus-like originalnih stanovnika planeta, a AI ne želi da idu u tropsku zonu da ih slučajno ne sretnu i da saznaju što se dogodilo na planetu. To jako magnetno polje zbog kojeg ne mogu sletjeti tamo direktno shvatio sam kao neku vrstu nekog štita tako da ovaj AI ne može prodrijeti tamo, ali je posljedica da nisu mogli
sletjeti ni ljudi. Zato AI treba fizički oblik kako bi mogao doći tamo. Što se tiče olova, mislim, nismo svjedoci da je sad neko intergalaktičko putovanje, jedina ultra ofenzivna tehnologija je Mama, a ona je napravljena prema uputama koje ni nisu razumjeli u potpunosti. Ne moraj imati sad phasere ili nešto slično jer imaju svemirske brodove
Meni se to osobno sviđa, kad mogu tako raspravljati i fantazirati s ekipom što, tko, zašto, što će biti, i slično, na takve rasprave o GoT-u, Azor Ahaiu, teorijama, i slično smo potrošili sate, sate i sate, nekad cijele večeri i to mi je nešto najbolje što očekujem od neke serije ili knjige, tako da mi je sad jasnije zašto je tebi toliko loša, a meni toliko dobra.
Zadnje izmijenjeno od: Exomaniac. 25.10.2020. u 18:53.
|