GR2 se ugrađivao u X1 Yogu 4. generacije, u sendviču s digitizerom. Iskreno ne znam koje su konkretne razlike jer su na papiru isti, boje su standardno dobre i svjetlina je čak i preko 400 nitsa u sredini (kalibrator mi je prikazao oko 440 nitsa). PWM je i mene zabrinuo, ali to je zbilja prevelika frekvencija da bi se išta skužilo - i ne kuži se, a radim na svakakvoj svjetlini.
Ne treba ti novi kabel, ali ovaj ekran se također lijepi. Popularan je izbor pa obično uz njega ekipa šalje i brackete za šarafe. Bracketi (na njima odmah dolazi 3M traka) se lijepe za metalni okvir ekrana pa onda imaš kopče za ušarafit.
Magenzijski top cover vidim da dolazi samo sa početnim FHD ekranom, kakvog ti imaš, ali pogledaj još FRU-ove da ne bi bilo. Usput, to je jedina pain in the ass stvar za zamijenit (općenito na ThinkPadu) jer je dosta toga lijepljeno na sam poklopac, poput PCB-a od kamere i mikrofona i folija (anteni). I kad dobiješ poklopac, provjeri je li 100% ravan jer se znaju pofrkat u transportu, a onda ti to može radit problem s pritiskom na ekran pa kao rezultat imaš bleed.
Ne znam koja je razlika između revizija, nisam mogao pronaći službeni specs sheet. Ali budi oprezan kod naručivanja jer ekipa oglašava jedan model pa pošalje neki deseti, kompatibilni. Pogledaj disclaimere oglasa i prije narudžbe se javi selleru za potvrdu da ćeš dobiti baš taj ekran i da ne želiš ništa drugo kompatibilno.
Naručio sam ovaj:
link
Seller je potvrdio da ću dobiti N140HCQ-QG2 i tako je izgledalo dok je stigao, ali softver je otkrio da se radi o GR2. Na naljepnici piše GQ2