Da, da. To sam i ja primjetio na "auto". Zrak u gornjoj zoni ti se znatno ohladio, a to ne valja jer to je glavni "spremnik" topline. Ako je temperatura u gornjoj zoni pala na 21°c, dolje je 17-18°c, a puhalica se ne pali 🙄
Vjerovatno treba dosta vremena da se stanje stabilizira za "auto" mod. Ne razumijem ...
Nisam proucavao dalje, ali s ovim s ojim trenutnim postavkam sam prilicno zadovoljan.
Znaci podeseno je "grijanje"
Iskoristi "comfort" vent mod ako ne sjedis ispod puhalice. S njim se krilca usmjere prema dolje pa se postigne lagano kruzno cirkuliranje zraka u prostoriji.
Tada vuce topli zrak odozgora, dogrije ga i šalje dolje u podrucje hladnijeg.
Ne znam dal krilca plesu u tom modu, ako da, fiksiraj ih jer citao sam da je bolji ucinak kad su krilca fiksirana.
U trpezariji koja je zbilja velika, imam tako podeseno i super je.
U dnevnoj mi je kutna ispod puhalice pa "comfort" nema smisla.
Krilca Puhalice sam fiksiro na nekih 45° prema podu. Postigao sam koliko-toliko kruzno cilkuliranje zraka, a da puhalica ne udara po glavama.
U Dnevnoj sobi jos koristim "Night mod" pa je jedinica praktički necujna, a vent je znatno sporiji od najsporije brzine.
Kad bude hladnije mozda na ovaj nacin nece biti moguce dogrijati prostoriju, al sad dok je jos relativno toplo, ovo je ok.
Cak je i značajna razlika u potrosnji između jedinica ... Skoro za duplo, ali i dnevna je manja