Citiraj:
Autor donkimizer
Htio si reći Acoustic Energy jelda?
Jest, fina je pomama za Edifierima danas kolko čujem i aktiva je dobar izbor ako ne želiš zajebanciju, ali ima i alternativa koja mi se više sviđa.
Za nekih od 50-200€ kupiš Class D amp sa bluetoothom, optikom i nešto analognih ulaza, a ostatak šupiš u zvučnike po želji. Nije da ćeš u Edifieru i sličnima dobit nešto puno bolje, a ovako imaš puno veći izbor zvučnika na pladnju.
|
Da, Acoustic Energy, lapsus.
Moja logika ide smjerom da su razlike u kvaliteti u tom cjenovnom rangu ajmo reći oko 500€ malene između aktivnih zvučnika i složenih sustava (jer u cijenu moraju ući i kabeli). Mislim, čim spominješ bluetooth (koji Edifieri imaju uglavnom), kvaliteta zvuka ti nije prioritet i jednostavnost postaje velika prednost. Kad cijediš sustav i optimiziraš svaku komponentu u lancu da dobiješ maksimum, to nema previše smisla na tako jeftinim komponentama...
Probao sam svojedobno 3-4 DAC-a, 5 pari zvučnika i pojačala i prava je istina da su najbolje zvučale najskuplje komponente. Uštimaš detalje kabelima i to je to kad nađeš zvuk koji ti paše u cjenovnom rangu koji možeš dosegnuti. Najvažnija lekcija koju sam naučio je da se ne oslanjam na recenzije jer sve lažu i da svaku komponentu treba čuti, idealno s A-B usporedbom s komponentom koja se mijenja, i idealno u kućnim uvjetima i s barem tjedan dana slušanja.
Tako u podrumu imam taj master sustav gdje i danas tweakam nešto tu i tamo iako je baza ista već 7-8g, a na kompu sam isto izmjenio 5-6 komponenti koje su mi zauzimale čitav ekstra stol dok nisam shvatio da je Xonar Essence + Edifier daleko najbolja i najjednostavnija plug&play varijanta.
Pošto glavni sustav u zadnje dvije godine koristim više za kućno kino nego za glazbu (dokupio ekstra receiver i zvučnike uz stereo glavne kanale), iskreno mi je žao što od početka nisam išao na Edifier (ili AE) aktivne + neki sub, kroz optiku s televizije. To bi za najmanje love i zajebancije bio pun pogodak za moje današnje potrebe.