View Single Post
Staro 23.10.2020., 10:57   #7880
Dalthor
Registered User
Moj komp

Dalthor's Avatar

Datum registracije: Aug 2019
Citiraj:
Autor olly Pregled postova
Onda treba razjasniti,dat cete sitbe novce ali nece vam "letit" mob,kao sta neki pričaju. Dize mi se kosa na glavi od silnog uzvisivanja Xiaomija generalno, iako ja sam njegov dugogodusnji korisnik, ali samo zato sta ne volim davat puno para. Od barem 5 bliskih ljudi sam cuo da su nezadovoljni, a prije su imali npr Samsunga. Neke sitnice,do onih ozbiljnijih (da sad ne nabrajan a mogu).

Uglavnom živcira covjeka.
problem je i što (barem po meni) je očita razlika u kvaliteti izrade između Redmi i Mi modela, a recimo Redmi modeli sad koštaju koliko su Mi modeli koštali prije 2-3 godine.

Recimo žena imala Mi5s i ja imao Mi note 3, oba mobitela me koštala cca 2.000 kn nova. I jedan i drugi odlični u svoje vrijeme, Mi5s malo pregazilo vrijeme, ali i dalje radi, a Mi note 3 i dalje leti, a niti na jednom nisam primjetio probleme vezane s kvalitetom što softwarea što hardvera (Mi5s je čak plivao u WC školjkii još uvijek radi).

Sad ima žena Redmi note 9 pro koji je plaćen malo preko 2.000 kn, a ja službeni Redmi note 8 pro, i šta reći, na Redmi note 9 pro problem nekad koji kolega gore spominje s usporavanjem (djelomično riješen izgleda uninstaliranjem bloatwarea, pa zatim problem sa proximity sensorom koji ženi pali mute tijekom razgovora To pak riješio sa proximity service aplikacijom.
Note 8 pro nema gornjih problema zasad, ali kod njega mi se čini da ima dosta lošiji kamera software (stabilizacija slike) nego Mi note 3 koji je cca 2 godine stariji. To se vjerojatno da poboljšati sa google camom ili čim već ali hoću reći da mi se čini da se sa Redmi mobitelom dobije poluproizvod koji moraš na ovaj ili onaj način nadopuniti i raditi workarounde da bi radio kako spada dok sa Mi modelom dobiješ potpun proizvod.

Idući mobiteli će nam također vjerojatno biti xiaomi, ali mislim da više neću Redmi uzimati, pa makar uzeo Mi model star godinu dvije za iste novce.
Dalthor je offline   Reply With Quote