Citiraj:
Autor silver_tip
@Filc
Sad ga imas vec duze, kakvi su utisci ? Jel si iskopao neki info tool za detaljnije statuse signala ? Dali postoje neki podatci kako radi CA tj. koje sve frekvencije udruzuje ?
Vidi se na slikama u izborniku sve kombinacije po 2 moguce a treca ? Na stranici sto si dao link je 599 zlota i dobiju se i one 2 antene, baterija ?
Isto tako ima i za 399 zlota sto je zapravo jako dobra cijena no predpostavljam da taj dolazi samo sa punjacem i to je to...
https://allegro.pl/oferta/router-mod...lte-9242466830
Dali oni dostavljaju ovamo u RH i napisi malo kako ide to oko narudjebe, moras se registrirati tamo itd.. ? Ovaj jeftiniji gledam specifikacije su identicne kao sa tvojeg linka.
Inace mf283+ ili 286 iz tele2 su davali info o signalu pomocu programa ZTE MF286.info, ima vise verzija tog alata, evo ti sve 4 koje sam ja koristio prije pa ako nije problem
da isprobas dali sa ikojom radi taj D model routera.
https://1drv.ms/u/s!AlgJgEMRnhzyj1BX...hq-p3?e=KT5sO7
|
Taj ruter ZTE MF286D je CAT12 i radi sasvim dobro, može ga se usporediti sa Huawei B715. Inače koristio sam ga mjesec dana i prodao. Uspoređivao sam ga sa b715, otprilike dobijem istu brzinu na MF286D i b715. Kod mene u funkciji su 3 frekvencije 800 Mhz, 1800Mhz i 2100 Mhz na b715 namjestim preko LTEinspektora, na MF286D vidi se na kojim frekvencijama radi pod stavkom LTE Frequency band gdje se vidi i sa kojom jačinom radi pojedini band /15 ili 20 Mhz/, kod mene 800 radi na 15 Mhz a 1800 i 2100 radi sa 20 Mhz. ZTE MF286D ne radi na bateriju, prazan utor i radi na sve ove tri frekvencije. Cijena koju sam platio je 599+ poštarina 100= 699 PL Zlota x 1,7 kn= 1200 kn bez ikakvih drugih izdataka. Ovo oko cijene 399 Zl, registriraj se pa ćeš vidjeti da ne ide /idi na blagajnu/ to će biti za Poljake uz neku tarifu /?/. To bi bila super cijena ali... Ja sam prije nego sam ga dobio komunicirao preko e-maila:
sklepisc@gmail.com, inače vidio sam da su dosta nekomunikativni, treba biti samo uporan.
U kompletu dobiješ ruter, adapter, kablove, uputstvo, bez antena /piše da je ugrađena/ i naravno bez nepotrebne baterije. Kupnja ide kada ti oni odobre,
ja sam ih pitao predračun te sam po tom predračunu platio preko interneta. Kada prime uplatu, meilom jave da šalju i da pošiljku možeš pratiti. Od dana kada prime 3-5 radnih dana je kod tebe. Garancija je 2 godine. Nekada sam kod njih u Allegro kupio obični MF286 i probao ubaciti drugi Fw i stao, nije htio ni napred ni nazad, blokirao. Poslao njima na popravak u PL i vratili drugi novi, bili su fer.
Zadržao sam rađe b715 jer sam se nekako priviknuo na njega. Jedno vrijeme brzina bila pala /online nastava/ sada je bolja uglavnom preko dana od 150-200 mbps a ako se mjeri od 5-7 ujutro ide i do 240 mbps, /na speedtestu pokazuje netočno vrijeme mjerenja, dva sata unazad/. Flatbox od A1 uz ovakvu brzinu je ok, 1 Terabajt prometa i besplatno telefoniranje za 119 kn. mjesečno uz UO na 24 mjeseca.
Nekako imam dojam da su na običnom MF286 pofarbali bočnu stranu u plavo, odbacili mogućnost korištenja baterije, umetnuli novi softwer, dodali slovo D i prodaju po duplo većoj cijeni.
Jučer sa b715:
www.speedtest.net/my-result/a/6638090897
ili jutros:
www.speedtest.net/my-result/a/6641836117
Mjereno na mobitelu.
Kod mene su dosta slabi paramatri tj. izmjereni rezultati u odnosu na tvoje:
SINR....od 10 dB do 16 dB max,
RSRP... najjače do 86 dBm, ali brzina
ide i do 270 mbps.