View Single Post
Staro 22.10.2020., 10:36   #219
Mommistake
Premium

Mommistake's Avatar

Datum registracije: Nov 2008
Citiraj:
Autor borny Pregled postova
Što točno nosi ugovor na neodređeno sa najmoprimcem? Što da on promijeni brave i odbije izaći?
Ništa različito od ugovora na npr. godinu dana. Meni je tako lakše da ne moram svakih godinu dana iz VŽ u ZG na murju. I dalje vrijede ista pravila, samo ne obnavljamo ugovor svakih godinu dana. Ako on odbije izaći i promijeni bravu, krši zakon, bez obzira je li ugovor na neodređeno ili na 3 mjeseca.

Ne smije mijenjati brave, već sam gore quote bacio. Bez tvog pristanka on ne smije raditi nikakve izmjene na infrastrukturi. Ako pak to radi, krši zakon i na tebi je da reakiraš adekvatno. Možeš ga lijepo zamoliti da izađe, možeš mu prijetiti, zvati policiju, tužiti ga, što želiš. Siguran sam da se u 99.5% slučajeva takvi slučajevi riješe u korist najmodavca, samo je pitanje kada. Problem je što to može trajati i godinama, ti imaš stanara koji ne plaća režije niti stanarinu.

Ako odbije izaći, sud, policija itd. I taj proces traje, u RH godinama, kao što sam rekao već. Jebiga, kao sve kod nas, tako i to, birokracija nam je odlična.

Ali kažem, koliko je takvih slučaja u RH? Ima ih, ali eto, nadaš se da ti nemaš te sreće/nesreće.

Isto kao i s avionskim nesrećama.... Ali to me ne spriječava da i dalje putujem avionom.

Zadnje izmijenjeno od: Mommistake. 22.10.2020. u 10:42.
Mommistake je offline   Reply With Quote