Pa nocas se kod mene nesto definitivno dogodilo-promjenilo. Jos preko dana budem dezurao malo no ne mogu vjerovat da je A1 otvorio pipu.
Usto nesto prije 5h, nalozio i kafa pa upalio komp, ajd da izmjerim kad sam se vec tako rano ustao...

Reko koji Quj.... Dignem statuse signala i uocim da je SINR zabetoniran na 30dB. Znao je on meni nekada pokazati 30dB ali to na par sekundi, vecinom
se seta u rasponu 20-28dB. RSRQ takodjer debelo stoji na 3dB a ni to cesto prije nisam vidjao, 4-5dB ponekad a vecinom 6-8dB setkara pa i na 10dB poskoci nekad.
Opalim par mjerenja nesto prije 5h i dobijem ovo:

Sad iza 6h i dalje SINR stoji debelo na 30dB, RSRQ je i dalje na 3dB ali proseta do 6dB cesce. 800MHz
nije mrdnio nikuda, 50-75Mbps su mjerenja i dalje ali 1800MHz pojedinacno ako mjerim sada se krece u rasponu 110-130Mbps ! ~50Mbps vise nego inace. Doduse
nesto je palo iza 6h ali i dalje je to cca ~50Mbps vise nego sto ujutro dobijem, sad budem bas vidio popodne kako ce to biti no ovako sta ni na tavanu nisam dobijao, sam neka potraje... kao da je dio korisnika zbrisao sa odasiljaca no to ne objasnjava zasto je SINR odjednom tako dobar i miran... takve statuse signala nisam vidio sigurno 3 godine, nekad davno dok je samo 800MHz bio sam znao SINR imati 30dB nocu i ujutro, nesto su pojacali 100% ali RSRP je isti ??