Tema: Automobili
View Single Post
Staro 22.10.2020., 01:13   #52189
1v@n
The mighty pirate
Moj komp

1v@n's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Citiraj:
Autor GreenLife Pregled postova
Pretpostavljam, pošto ima 5 brzina, da se radi o 1.6TDI sa 105KS?
Koliko imaš km na satu?

Pričaj mi o nelogičnostima - moj nema ni senzore ni kameru, staro dobro parkiranje preko retrovizora , sreća pa sam magistrirao te mi kamera baš i ne fali. Senzori bi ipak dobrodošli, ali VW ima takvu glupu politiku s tom opremom da je nevjerojatno.
Imam i perače farova, a nemam ksenone...mislim - watdfak?
Al ajd - bar ima guzogrijače pa mi odlično dođu sad u ovim hladnim jutrima .

Inače do sada nisam preferirao golfove, ali sam si počeo razmišljat da bi si ga možda i mogao uzet kad vratim ovaj službeni, isto bi zeo variant model ali turbobezinca, sa što više opreme i DSG. A bacio sam oko i na Seat Leon combi, koji sa skoro istom opremom i motorom i DSG-om košta nekoliko tisućica manje od golfa (želja mi je nabavit Cupra combi verzija, ali vidjet ćemo )
Nešto jači ipak, 85 kW.
Sve isto, samo druga boja
http://neostar.hr/rabljena/detalji360?uvjet=17477

Ima nešto sitno preko 50k km. Nikakve senzore ni kamere, ali ima one gmizave žmigavce otraga na koje se orose svi VAG ljubitelji u obližnjoj birtiji Tu su još krom umetci na branicima koji lijepo izgledaju u kombinaciji s crvenom bojom i LED stražnja svjetla...

Očekivao sam takva svjetla i žmigavce naprijed, ali jok

Kao da si uzeo dva različito opremljena auta, prepolovio ih, pa spojio jedan prednji i drugi zadnji dio.
Čak nema ni DRL napravljene u traci nego diodu po diodu.
Nikakve grijače nemam osim onih za kabinu i gorivo, ali hej, imam 18 tipki na volanu, koje su takav višak i imaju tako čudan raspored da prvo moram pogledati u volan i naći ono što mi treba, jer ne mogu napipati u vožnji. No ok, na to se čovjek navikne s vremenom. Za korištenje adaptivnog tempomata ti treba poseban tečaj, jer je sve neintuitivno napravljeno, a zna se da nećemo uzet upute u ruke.

Ovo mi je isto pri vrhu favorita što se logike tiče. Lijeva strana volana ima kontrole za tempomat. RES, SET, ON/OFF, +, - i tipku za aktiviranje podešavanja razmaka adaptivnog tempomata.
Poprilično lako za shvatiti, jelda.
Postigneš brzinu, stisneš SET, povećavaš i smanjuješ s + i -. Skužiš da se nešto čudno događa jer + i - povećavaju brzinu za 10 km/h po jednom pritisku. Upitnici iznad glave.
I onda sasvim slučajno dok je tempomat bio upaljen stisnem SET ili RES i skužim da te dvije tipke također služe kao + i -, ali u koracima od 1 km/h.
Kome treba tempomat s koracima od 10 km/h kao defaultna opcija na tipkama + i -

Megane je sve za tempomat imao riješeno s dvije tipke desno, dvije lijevo, i kompletnim upravljačem za multimediju i telefon iza volana, taman gdje ruka pada. Šteta što je osim toga katastrofalan na polju interijera.

Odvojili su volume i prev/next tipke. Logično bi bilo da je volume desno na volanu...eeee nije. Lijevo su ga stavili i bez gledanja prebacim par pjesama umjesto da pojačam, jer je svugdje volume na desnoj strani...samo ne ovdje.

Čudno mi je nizak. Nisam nešto pretjerano visok, i pored njega se osjećam ogromno. Gepek dosta manji nego kod Astre, ali praktičniji od Meganeovog, koji je dušu dao za dobiti išijas.

Lijepo se vozi, ali je motor u unutrašnjosti glasan za popizdit. Megane je najtiši bio, V40 i Astra su nešto glasniji, ali ovo je tiho samo dok stoji. Sve osim toga... Tomo Vinković

CPU: Intel Core i7 8809G
MBO: Intel NUC8i7HVK
RAM: 2x16GB Crucial DDR4 2400
GPU: Radeon™ RX Vega M GH

SSD: 2x Samsung 970 Evo Plus 500 GB M.2
LCD: BENQ PD3200Q
Periferija: Microsoft Sidewinder X6, Logitech Performance MX

Zadnje izmijenjeno od: 1v@n. 22.10.2020. u 01:44.
1v@n je offline   Reply With Quote