View Single Post
Staro 21.10.2020., 17:38   #2666
c-shadow
Premium
Moj komp

c-shadow's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Onda ja imam puno sreće, kod mene nema toliko opterećenja i relativno je stabilno, vidi povijest od kraja 2018. točno se vidi gdje su mi pustili LTE, prije toga bilo samo 3G. U normalnim uvjetima sam >100 i to s Cat4 routerom. Upload većinom max, negdje cca 47-48Mbps. Ne mjerim u gluho doba noći nego pretežno preko dana. Ali stvarno igra ulogu 5cm lijevo-desno router i kako se okrene. Meni kroz stakleni prozor gleda direkt u repetitor, nemam prepreka između i jako se osjeti kad se mrdne router malo. Jedino što su mi od proljeća počeli zafrkavati s tim frekvencijama, baš na sat prebacuju 800-1800 i ne mogu niti utjecati na to. Isključim sve u routeru, ostavim mu samo 1800 i neće se spojiti ili se spoji na 2100 na nekoliko km udaljenu baznu. Kao da u tom intervalu preko noći jednostavno 1800 ne radi na baznoj tu kraj mene. Da mi je Cat6 išlo bi i više, jednom sam u mobitel stavio karticu i ne sjećam se DL, ali UL je bilo nešto preko 80 Mbps.

Sve si mislim da li da prelazim na optiku koju nam postavaljaju na zgradu. Po cijeni sigurno neće biti povoljnije od homeboxa
Hm, a koliko mene zrači doma ta bazna, da možda stavim alu foliju na glavu?

Ovo je sada (1800):
c-shadow je online   Reply With Quote