Citiraj:
Autor 1v@n
Ma ručni je, 5 brzina, što je fenomenalno kad zadnje 3 godine voziš različite aute iste klase koji svi imaju 6 brzina pa već refleksno ruka ide na mjenjač i traži gdje je 6.
Ima i opcije Normal, Sport, Comfort i Eco za tempomat. S time se još nisam igrao, probat ću, možda se stvari promijene na bolje.
Uglavnom...Astra koju sam do sad imao je space shuttle za ovo što se tiče jako puno stvari, ali s pozitivne strane, ovaj 7.5 ima dosta jači paket opreme pa sad i osjetim ono što se ovdje pričalo za stražnji ovjes. Ovo što sad vozim i osnovniji paket opreme koji sam kratko vozio početkom godine su dva različita auta.
|
Zadnji ovjes nema veze s opremom nego sa motorom. Ako imaš 5 brzina, imaš torziju, a ne multi link, tako da tu ne bi trebao osjetiti razliku. Možda su kvalitetnija sjedala?
Citiraj:
Autor 1v@n
I dalje mi nije jasno kako je moguće da VW ima adaptivni tempomat i brdo nebitnih gluposti od opreme, ali nema parking senzore. Nije da mi trebaju, jer me Astra izludila s pištanjem dok stojim na semaforu, a oko mene prolaze pješaci. Dobro će doći tišina dok stojim...ali očekujem sad to od takvog auta u današnje vrijeme.
|
Slično ja pizdim na svom Golfu, isto 7.5, ima masažu sjedala, a nema kameru, ili gumb za pokretanje nego ključ... kakvi su to paketi opreme?
I na Golfu ti ne bi svirali senzori ni blizu kao na Astri. Ako me nešto izluđivalo na Astri, to su senzori... nebitno dal si u leru, oni sviraju... ako si u prvoj brzini sviraju i zadnji senzori... katastrofa... auto mi radi u leru, odem u gepek nešto izvaditi on svira ko lud... pa skoro sam ih iščupao van.
Citiraj:
Autor 1v@n
Nakon što sam nedavno vozio i V40, mogu reći da je uz sitne primjedbe, Astra jedan od kompletnijih auta u toj klasi. Ne mogu vjerovati da hvalim Opel, ali zaslužuje priznanje. Tko traži "Golf" klasu auta, idite probati Astru.
|
Slažem se! Mene su frendovi gledali ko luđaka kad sam rekao da razmišljam o Astri, di ćeš Astru, bla bla bla... ali vozio sam je, i to bez multi linka i bez dodatne zvučne izolacije (što su na Astri sve opcije koje možeš dodati u opremu) i bio sam zadovoljan. Brijem da kad bi ju još dodatno napucao s tom opremom, da bi Astra bila baš bomba.
A bilo mi ju je i ljepše voziti nego Golfa, bolji osjećaj na volanu i u zavojima.