View Single Post
Staro 21.10.2020., 14:26   #4400
brunci-vg
Premium
Moj komp

Datum registracije: Oct 2008
Pozdrav ekipa, tcomovci provlače optiku u V. Gorici a pošto se radi o kući nisam siguran kako stvari stoje po tom pitanju. Za stanove sam čitao da ulaze u stan po kanalici i dalje korisnik provlači žice itd.

Trenutno što me muči je da ne znam gdje bi trebali bušiti, da li to ide po dogovoru sa instalaterima ili buše kako ih volja?

Trenutno u kući imam provedenu instalaciju sa potkrovlja (parica) do prvog kata, dalje imam router i mrežni kabel kroz bužir za svaki kat posebno (potkrovlje, prvi kat, prizemlje).

Vidim da vuku žice po stupovima javne rasvjete i sa stupa ulaze u kuću. Da li u mom slučaju ulaze npr u tavan i tamo postavljaju ONT (ispravite me ako griješim) i dalje ja vodim utp kabel do trenutno prvog kata gdje postavljam njihov router. U njihov router ukapčam postojeće utp mrežne kabele za svaki kat posebno?

Ili mogu direktno ući u prvi kat (ne izgleda mi to lijepo na kući).

Napominjem da je krovište zatvoreno, nema baš mogućnosti manevriranja ako budu tamo ulazili (ispod špice krova), tj može se ali teško (malo prostora) jer je gore uređen stan.

Ako tko ima provedenu optiku u kuću molim neke slike i ako nije problem da napiše kako su sve to izveli.

Hvala.

Možda je ovo pitanje za mreže, pa ako tamo treba nek prebaci moderator.
brunci-vg je offline   Reply With Quote