View Single Post
Staro 21.10.2020., 12:08   #2665
silver_tip
Premium
Moj komp

silver_tip's Avatar

Datum registracije: May 2010
Citiraj:
Autor c-shadow Pregled postova
Imaš parametre signala slične kao i ja, meni isto bazna na 300m.
Ma, bar u mojem slucaju status signala je nebitan. Ja mogu manipulirati signalom recimo za 800MHz od -82 sve do -59 s time da zbilja sam se trudio dobit manje od -82 cisto da vidim kada
ce download znacanije pasti i mogu reci da router u wes mashini sa tek toliko otvorenim vratima za kabl od napajanja istoga, i dalje prima -82dBm. Ajd sa 1800MHz sam uspio natjerat na -98dBm
sa pocetnih -69/70dBm koliko imam na tavanu i na 1800MHz se negdje oko -90dBm vide zapravo promjene.

Znaci bio signal -59dBm ili -82dBm brzina je ista, na 1800Mhz negdje preko -85dBm se kakti malo promjeni no ne svaki put, dakle bar kod mene ovaj signal nije mjerilo.
Sto se tice promjena frekvencije tu nema reda niti obrasca niti smisla, rotira kak mu se sprdne i sto je zanimljivo je to da RSSI na 800MHz je uvijek -51, na 1800MHz je -53, uvijek i svaki
put ako drzim fixno na jednoj frekvenciji no ako je aktivan i router nastiman da radi CA onda se cesto desi da je RSRP sa 1800Mhz ali RSSI bude -51 tj. onaj sa 800MHz. Nekad je takodjer
RSRP sa 800Mhz ali RSSI pokupi i drzi onaj sa 1800MHz, dakle parametri signala za RSSI a bogme i za SINR setaju neovisno o glavnom RSRP odasiljacu, nosiocu glavne frekvencije !

To konkretno znaci da ako je nosioc 1800MHz ali je slucajno SINR bolji na 800MHz, onda ce i taj biti aktivan i obrnuto, tako radi samo u CA modu. RSSI salta bez ikakvih pravila ali zato
vidim da uvjek u CA modu pokupi onaj bolji SINR, RSRQ nisam pratio. Ja sam prije 3 godine na 800Mhz sa B310 i mf283 nocu u sitne sate mogao potegnuti 105/6Mbps i to ako je trajalo mjesec dana...

Ta stoja je s vremenom pala na 80Mbps pa i 50Mbps pa dosao 1800MHz odasiljac i tjedan/dva sam ga cuclao oko 85Mbps pa padne i on sada na 60Mbps preko dana... kad sve zbrojim, nategnem opet
100Mbps kao sa CAT4 i dobro je