View Single Post
Staro 21.10.2020., 08:29   #201
AiM
Premium

Datum registracije: Jul 2006
Citiraj:
Autor Mommistake Pregled postova
Najgori savjet koji možeš dati čovjeku.

Kao da se rušenje zida ne čuje, ili u zgradi susjedi ne znaju da je bivši stanar otišao. A znaš kakvi su susjedi?

Bez pristanka i suglasnosti drugih ništa ne raditi, vjeruj mi, naučio "hard way" još kada sam s starcima živio.

Konretno, dobar prijatelj i poslovni kolega je nedugo kupio 2. stan. Stan je super, ali ima jednu manu, a to je razmještaj kuhinje. Pa je otišao do susjeda drugih da vidi kako su ono riješili i većina njih je probila u kuhinji rupu i dobili su open kuhinju s šakom za sjediti. I tako je i on odlučio. Pozvao statičare, dobio suglasnost susjeda (ali samo ovih na svom katu), kontaktirao predstavnika stanara i sve bilo dogovoreno i super. Čak je najavio radove sljedećih xy dana u internoj facebook grupi, gdje su svi stavili "lajk" ili "thumbs up".
Jedno popodne oni štemaju, dolazi susjed s 2-3 kata niže od njega, da "što se radi sused?" stil. Frend objasni, susjed brutalno ljubazan, popio radler s njim i još mu DAVAO SAVJETE KAKO DA NEKE STVARI NAPRAVI JOŠ BOLJE. I ode susjed van, za 15 min u internoj grupi na facebooku (gdje je i moj frend član), objava da se u stanu xy ruši zid bez dozvole, bez statičara, bez pristanka stanara i da će ga tužiti gradskim stanovima... Susjedi...
Za spajanje dva stana se nemaš šta kome pravdati i tražiti ikakvu dozvolu od stanara. Ako nije nosivi samo ruši, ako je nosivi, angažiraj statičara da ti da pa papir i opet u većini slučajeva ruši.

Jedino što moraš je staviti da se radovi izvode na oglasnu ploču i ako je moguće poštivati kućni red. Sve je ostalo je bacanje bisera pred svinje.

Dva puta sam to napravio, čak sve unaprijed obavijestio usmeno, molio za razumijevanje, radove izvodio prema kućnom redu i opet su mi se našli debili zvati policiju i maltretirati radnike. Naravno jedanput dođu nakon 20 poziva i nakon toga se više ne pojave. Najgore od svega mi je što likovima još ostavim broj da ako bude problem maltretiraju mene, a ne radnike jer oni samo rade po uputima i opet ista priča.
AiM je offline   Reply With Quote