View Single Post
Staro 21.10.2020., 07:19   #2662
silver_tip
Premium
Moj komp

silver_tip's Avatar

Datum registracije: May 2010
@Cuky
Vjerojatno je do zagusenja onda, samo to je vrlo grdo kod tebe kad nocu jedva i to dobijes.
Evo ja pred rano jutro mjerim ovako:

Evo i statusi signala na 800MHz i 1800MHz, na 800MHz je nesto bolji, bez ikakvih antena. Preko dana kao kao sto rekoh prije, 75-90Mbps a i ovo mjerenje me zacudilo, obicno je max 110Mbps.

.

Ti skuplji routeri su bespotrebno bacanje novaca no ako nekoga veseli... Huawei 535 baca identicne rezultate kao Huawei E5186 ili mf286, telefon imamo CAT9 ( S7 ) i sve je isto.
Ako zakljucam B20 ili B3 i mjerim pojedinacno frekvencije, koji god router iz palete CAT4 koristio i to usporedio sa CAT6 routerima ili sa Galaxy S7, brzina na pojedinacnim bandovima
je ista, skoro identicna i ako ima kakave razlike to je cisto trenutak opterecenosti kod mjerenja. Pojedinacno svaka frekvencija bar tu kod mene ima rijedak petak da se izmjeri 80Mbps.

Vecinom je to raspon 50-70Mbps tj. ovisi o dobu dana, na t-comu dobijem 90Mbps pri 1800MHz i preko 160Mbps sa B3+B20, dakle da CAT6 router ne valja nebi valjao ni na t-comu.
Manje je opterecen i onda ide... takodjer samo su 2 frekvencije i na njemu, tko ima B1 ili B7 u kombinaciji sa B20 ili B3, da.., valja uzeti skuplji router i nebi mi bilo zao ali sa samo 2
frekvencije u okruzenju to nema jednostavno smisla jer makar bi Galaxy ili 535 bar jednom mjesecno povukao vise nego ovi obicni CAT6 a nepovuce nikad vise...

Zadnje izmijenjeno od: silver_tip. 21.10.2020. u 07:27.
silver_tip je offline   Reply With Quote