Znam da je skup. Imamo ga Nikox i ja ali netgear M2 je prica za sebe. Sa tim ruterom stvarno imate postene brzine. Naravno da je bitno da su sve 4 frekvencije ukljucene na tornju ali i sa dvije frekvencije on pokazuje puno bolje rezultate nego jeftini ruteri.
Bitan je i procesor i antene u samom ruteru. Nije isto ruter od 50 eura i 500 eura
Nikox dali si bas testirao recimo 286zte(ili slicne) i m2 gdije su dvije frekvencije.
Cisto primjer koliko je m2 jak. U dvoristu okruzen kucama i drvecem bez opticke vidljivosti sa tim ruterom imam preko 300 mbita na vipu u bilo koje doba dana. On se najbolje snalazi zatvorenom prostoru ili punom odbijanaca. Signal nije jak primjerice kao na optickoj vidljivosti ali valjda zbog mimo antena u njemu brzine su nevjerovatne.
Sada postavlja se pitanje tko je spreman dati toliko za ruter da ima brzinu optike preko odasiljaca za malu mjesecnu cijenu interneta.
Brzina u 7 ujutro. Upload ide max do 62mbita znaci cak postoji neko opterecenje. Download ide do 400 ali sam micao ruter pa sada mu ocito ne odgovara bas najbolje to drugo mjesto
https://www.speedtest.net/my-result/...7-0892e4e2a9d4