View Single Post
Staro 20.10.2020., 20:20   #8671
Yoman
Premium
Moj komp

Yoman's Avatar

Datum registracije: Aug 2006
Citiraj:
Autor Disco Pregled postova
Zato jer su to sve isti čipseti, jedino je x570 drugačiji. AMD jede govna.
A i neke od tih starih ploča su odlične i bez problema mogu podržat novije procesore.
I AMD je obećao podršku pa se počeo izvlačiti na krivo tumačenje njihovih riječi i slično...
Da, obecali jesu isti soket do 2020 što bi trebalo znaciti svi procesori tog soketa na sve ploce s tim soketom.
Ali ima mjesta za dvostruko tumacenje - npr ako uzmes B350 plocu s lošim VRM-om, Ryzen 1800X nebude baš najbolje na njoj radio a ista su generacija.

Pitanje je koga tu kriviti?
Po meni su za ovu situaciju više krivi MBO proizvođaci nego AMD.
U startu su stavljali premale BIOS cipove od 16MB umjesto od 32. Koliku ovdje imaju uštedu po ploci nemam pojma.
Takoder, mislim da su odmah u startu znali da AMD za taj soket planira 4 generacije procesora, možda nisu ocekivali da ce ih biti tako puno (APU varijante i XT modeli).
Po meni MBO proizvodaci su ovdje Bad Guy. AMD FTW

Isto tako treba uzeti u obzir da svaki ozbiljan proizvodac želi izbjeci bilo kakve komplikacije kod korisnika koje mu mogu srusiti reputaciju. Npr. netko vidi da mu je izasao novi BIOS za MBO, flasha ga i njegov Ryzen 1xxx više ne radi na toj ploci. Nakon toga takvi odu na net i blate AMD po reditu i YT-u.

Citiraj:
Autor zwer54 Pregled postova
Al ja ne kuzim cemu uopce to forsiranje najnovijeg cpu na staru plocu?
Da uštedimo koji dolar Samo se nadamo da BIOS-i za 4xx ploce nece biti bugoviti i preskljaštreni i da ce 3xx ploce dobiti podršku.

Zadnje izmijenjeno od: Yoman. 20.10.2020. u 20:39.
Yoman je offline   Reply With Quote