Citiraj:
Autor WraGG
Izgleda da se nisam naspavao pa ne kuzim opet. U BMW-u su svi podaci u autu, znaci 3 klika i sve stoji na ekranu. Nema nikakvog GDPR-a i nista nije skriveno. Na kraju nevazno, ovi u Mac Oil mogu svoj servis i u digitalnu servisnu upisati, tj. posalju podatke BMW-u, a ovaj se sinkronizira sa online bazom. Naravno, ja za to nisam znao i glupo sam predpostavljao da je to privilegija ovlastenog servisa pa je iz toga nastala cijela ova rasprava.
|
Kao prvo, isprike na masakriranju quotea, malo sam ga prekrojio da se jasnije zna na što odgovaram
Ako je moguće dobiti uvid u historiju bez kojekakvih online računa, tj. da se BMW nije sjetio naplaćivati mjesečnu članarinu, čini se da je 21. stoljeće konačno započelo.
Pošto nisam još bio u situaciji vidjeti taj sustav na djelu, evidentno iz mojih komentara, deder reci što taj sustav sve pokazuje u tom autu? Imal kakvih informacija što i kako je zamijenjeno ili samo rudimentarne informacije nudi?
Možda me moje iskustvo previše motiviralo kontrirati, naime:
Kad sam se pred 3 godine htio informirati o službeno dokumentiranim servisima na svom BMW-u, tada par dana u mom vlasništvu, otišao kod ovlaštenog da mi da informaciju o servisima, reko je da to ne može, skraćena verzija GDPR.
Sreća moja došao sam sa ispisom iz njihovog sustava webISTA, koji mi je prethodni vlasnik dao, niti on ne zna kak se dokopao toga. Rekao ja čovjeku preko puta stola da ću ja diktirati stavke, a da mi on kaže nedostaje li nešto između. Kad je vidio da imam svaki navod, onda sam mu rekao da mi samo pročita što je kod kojeg stanja kilometara mijenjano, da ne trebam detalje. Bome mi je pol sata diktirao 120k km povijesti auta, ali je skrivao monitor od mojih pogleda
Isto tako frapirajuće da auto iz 2004. ima sve do jednog servisa u online sustavu uz navode što je mijenjano, ne samo zapise o Inspection I ili II.
Citiraj:
Autor WraGG
Palo mi je i to na pamet da kupim papirnatu servisnu pa da nastavim servisirati negdje drugo i evidenciju voditi na papiru, ali imam osjecaj da ce se buduci kupac hvatati bas za to i ubijati cijenu.
|
Imaš ekipe koja sumnja u digitalno, 5G, kvanon i tako, pa vjeruju samo žigosanim papirima i ne daju se uvjeriti da se i to da krivotvoriti. Frapirala me naivnost ovdašnjih stanovnika u tom pogledu: sam da je auto <50k km i da ima knjigu, pa da ga može prodat prije nego lizne 100k km. Ak netko ima od A do Ž svaki zamijenjen dijelić nabrojan i račun skupa s time, ne vrijedi ništa jer nema žiga svake dvije godine i 35k km.