Ljudi, trebao bih relativno hitan savjet. Nisam u toku s tržištem mobitela, a ovaj tjedan bih otišao kupiti nešto za stariju rođakinju koja je do sada koristila mobitel s cca 4" ekranom i zna koristiti neke osnovne funkcije, a to je uslikati npr. uputnicu za zdravstveni pregled i poslati je isl. S obzirom da joj se razbio ekran, kupio bih neki android s malo većim ekranom, npr. 5.5" do 7". Budžet je 1000-1100 kn. Možete li preporučiti nešto što je neki best buy, ali da nema glupih softverskih mušica ili problema kao kod huawei-a kojeg sam nosio na servis zbog žutih fleka na ekranu i nakon promjene ekrana, godinu i pol kasnije opet su se počele pojavljivati. Htio bih uzeti neki...ne znam, "fire and forget" mobitel koji ću joj podesiti i s kojim neće imati problema da joj se zamrzava ili slabo reagira na dodir isl. Može li se takvo nešto naći za 1100kn? Po mogućnosti s 4Gb RAM-a. I još jedan uvjet je da se ništa ne naručuje izvana. Treba mi u roku par dana, tako da webshopovi u Hrvatskoj mogu doći u obzir, kao i fizičke trgovine.
Hvala unaprijed i ako sam fulao neku podtemu tipa "mobiteli do 100kn" unaprijed isprike