Citiraj:
Autor Blagus
Ne znam što si radio s openmediavaultom  meni je na OMV4 DLNA normalno radio kad sam ga testirao. Priznajem, nije to produkcijski setup za više klijenata, ali u suštini je radilo. I zbilja je GUI-klikalica sistem kod kojeg nemaš zašto otvarati terminal.
|
A evo, probaj skinit zadnji omv, instaliraj ga na stick i bootaj...pa mi reci kako da instaliram DLNA jer sam ja pokušao i ne ide. Čak sam manualno skinio package, uploadao ga, kliknuo instaliraj i nakon instalacije je sve bilo sjebano, više nije htio ući u UI, a po defaultu nema DLNA, niti ga nudi u online repozitorijima.
Citiraj:
Autor Blagus
@Nikky: Mikrotik CSS326 cca. 900 kuna, Intel X520 (dual SFP+) cca. 2000 kuna, i dva Mikrotik SFP+ DAC kabela za par stotina kuna.
Takav setup (s malo više CSS326) sam slagao za okolinu gdje je više desetaka računala istovremeno šamaralo iSCSI server sa dva NVMe-a i nije bilo problema. Tako da bi za deset TV-a bilo sasvim dovoljno i future-proof kad se netko sjeti da hoće 4K i još par klijenata.
|
Ovo je super, međutim meni treba sustav koji će komodno odrađivati 1080p streamove, a bude li htio nadogradit kroz koju godinu na 4k materijal, jbga...trebat će sve nanovo

Naravno da ću ga upoznat sa situacijom, pa ako hoće potrošit malo više odmah, možemo i odmah na jaču nadogradnju, ali za sada je 1080p u igri.
EDIT:
Također sam gledao o RAIDZ1 konfiguraciji i ne preporučaju ga ako se s diskova samo učitava (šta je moj slučaj):
https://serverfault.com/questions/63...eally-that-bad
Tako sad na kraju više ne znam ni koji RAID da implementiram. Nisam ograničen brojem diskova, samo više ne znam dal da idem na RAID4, 5, 10 ili RAID-Z...