S obzirom da nemam veliko znanje o Linuxu, niti znam kako troubleshootat ovaj problem, odustajem od openmediavaulta.
Sljedeće ću probati Ivin Centos7.
Plexoholics grupu na fejsu ne mogu naći.
U transcoding se iskreno ne razumijem baš, pa mi je to jedna od nepoznatih komponenti. Ja sam mislio ako televizije preko LAN kabela povlače podatke sa NAS servera, da tu nema nikakvog transkodiranja, odnosno da one dekodiraju film lokalno...
Dakle suma summarum treba mi sustav koji može probaviti:
10x 1080p streamova simultano
max. 4x2TB prostora za sve to + 1 HDD od 2TB za redundancy (sve skupa 5 diskova od 2TB).
Nekako sam najbliže opciji od Nick7, a to je RAID5.
Ako sam dobro shvatio, u RAID5 polju, ova 4 diska su u striping modu, a na petog se zapisuju podaci za rebuildanje ako crkne koji od ova 4.
Sad ostaju samo pitanja:
1. Kolika propusnost mreže za sve to treba, i hoće li 1Gbit switch biti dosta?
2. Da li bi bio dovoljan neki "pro" Synology NAS server ili pak ići na jaču custom Ryzen konfu?
3. HDD-ovi vs. SSD-ovi ?
4. Koji switch ?
Pitao sam okolo razne "stručnjake" ista ova pitanja, no nitko od njih nije baš siguran šta bi tu trebalo da to radi dobro...
-->
Da, za apartmane je.
Nažalost u takvom sam odnosu da mi je problem jer nisam u direktnoj komunikaciji s čovjekom nego sve ide preko prijatelja, pa dok dobijem sve detalje i informacije to traje...
Npr. jutros me zove i kaže da čovjeku ipak filmovi
nisu 4k nego 1080p, ali da su mu televizije 4K
I eto zaokreta.
Jbga, tako je kad radiš s ljudima koji ni sami ne kuže tematiku, a onda još ide usmenom predajom. Na kraju ću ja to morat doć ugradit i poštelat, ali tako je kako je.
Da ne odgovaram na pojedinačne postove,
Ići će 10x Android televizije,
ovaj model (piše da ima 4-jezgreni proc).
Imam sličan model doma, pa sam probao napravit mini test sa svojim uređajima i openmediavault OS-om kako je predloženo.
Nije dobro završilo.
Prvo taj openmediavault me izje** jer se ne može bootat direktno sa USB sticka nego ga se *mora* instalirat negdje...onda sam ga instalirao na drugi stick.
Pa dignem sustav sa tog sticka i uđem u omv, kad ono cli interface...naravno, ne može mu se pristupit lokalno, nego sam morao ić na drugi komp i preko webui-a mu pristupiti.
Nakon toga vidim da nema DLNA, pa kažem idem ga instalirati. No, među packages-ima uopće nema DLNA, kamoli MiniDLNA.
Nakon googlanja shvatim kako moram manualno instalirati MiniDLNA jer ga OMV iz nekog razloga više ne podržava, verzija 3.3.11.
Instaliram MiniDLNA, i sjebe kompletno OS. CLI se boota, webui prikaže login screen, međutim nakon toga dobijem ovo:
S obzirom da nemam veliko znanje o Linuxu, niti znam kako troubleshootat ovaj problem, odustajem od openmediavaulta.
Sljedeće ću probati Ivin Centos7.
Plexoholics grupu na fejsu ne mogu naći.
U transcoding se iskreno ne razumijem baš, pa mi je to jedna od nepoznatih komponenti. Ja sam mislio ako televizije preko LAN kabela povlače podatke sa NAS servera, da tu nema nikakvog transkodiranja, odnosno da one dekodiraju film lokalno...
Dakle suma summarum treba mi sustav koji može probaviti:
10x 1080p streamova simultano
max. 4x2TB prostora za sve to + 1 HDD od 2TB za redundancy (sve skupa 5 diskova od 2TB).
Nekako sam najbliže opciji od Nick7, a to je RAID5.
Ako sam dobro shvatio, u RAID5 polju, ova 4 diska su u striping modu, a na petog se zapisuju podaci za rebuildanje ako crkne koji od ova 4.
Sad ostaju samo pitanja:
1. Kolika propusnost mreže za sve to treba, i hoće li 1Gbit switch biti dosta?
2. Da li bi bio dovoljan neki "pro" Synology NAS server ili pak ići na jaču custom Ryzen konfu?
3. HDD-ovi vs. SSD-ovi ?
4. Koji switch ?
Pitao sam okolo razne "stručnjake" ista ova pitanja, no nitko od njih nije baš siguran šta bi tu trebalo da to radi dobro...