View Single Post
Staro 19.10.2020., 09:16   #686
Morpheous
Premium

Morpheous's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Citiraj:
Autor Pomo Pregled postova
Ja iskreno mislim da trgovci seru oko kraćeg trajanja pećnice.
Jel ima netko neke konkretne podatke? Moja prva ima sedam godina. Model EOC3430EOX.
I da, nemam namjeru više ikad kupit pećnicu bez pirolize, bez obzira na trajnost.

Ja samo znam da je kvaliteta uređaja, barem po vanjskoj kvaliteti drastično pala, od klimavih ručki i ladica na frižiderima, do prejadnih košara u suđericama, čak i kod skupljih modela. Nekako imam osjećaj da će se prije pećnica pokvariti jer je loše napravljena, nego što će je piroliza spržiti, ali to treba vidjet iz iskustva. Ako potraje 8-9 godina onda piroliza vjerojatno neće biti kriva za kvar, jer bi prestala raditi puno prije, osim ako baš krepa unutar pirolitičkog procesa. Isto tako me zanima koliko je bitno da li je neki uređaj napravljen u npr. Njemačkoj ili Italiji. Neke AEG i Electrolux indukcijske ploče su identične, samo s drugim natpisom i na obje piše da su napravljene u Njemačkoj, pa pretpostavljam da ih radi AEG, dok kod pećnica piše da se Electrolux radi u Italiji, a AEG u Njemačkoj i vizualno su malo drugačije.