View Single Post
Staro 18.10.2020., 18:28   #797
summus
Premium

summus's Avatar

Datum registracije: Jul 2009
Čemu služi LAN port na prijemnicima - pitaš, pa skoro ničemu, za vremensku prognozu ili neku sličnu glupost, eventualno na malo boljim youtube. LAN je potreban ako prijemnik ima hbbtv jer preko interneta ide taj dio, ali uglavnom samo nepotrebno poskupljuje prijemnik.

Da odgovorim i kolegi iznad - nemoj očekivati solidan media player od prijemnika. Svi ovi prijemnici imaju neke mane kad su ostale funkcije u pitanju, oni prvenstveno služe kao dvbt2 prijemnici a čak i u toj osnovnoj funkciji svaki ima svoje nedostatke, neki imaju slabiji tuner, na nekima ne možeš posložiti programe po želji...
Što se tiče media playera kod većine radi većina uobičajenih formata, na nekima nemaš zvuk ako je npr. u DTS-u itd.

Amiko Impulse je jedan od najboljih prijemnika i sigurno ima najkvalitetniji prikaz slike i najbolji daljinski, ali opet taj daljinski nema niti jednu programibilnu tipku, player mu ne podržava hrvatske subtitlove i subtitlovi se ne mogu povećati. Picco je isto super pogotovo za montažu iza televizora ili ako ga se želi sakriti jer ima IR senzor na kabelu, podržava skoro sve video formate, ima programibilni daljinski ali ima i dosta mana.

Ja sam na kraju naručio Opticum NytroBox Plus jer neni najviše odgovara. Svatko ima svoje prioritete a ne postoji savršen prijemnik ni za 200Kn a ni za 500Kn a skuplje od toga je i glupo davati kad dodaš još malo i kupiš novi tv (jedino ako imaš bolji tv koji ne podržava dvbt2 pa ti nije žao dati i par stotina kuna više za bolji prijemnik). I da još razjasnim za ovo smeće iz T-coma kad sam napisao da se zamrzne nisam mislio na sliku nego cijeli uređaj prestane funkcionirati pa ga moram isključiti iz strije i ponovo uključiti. A za daljinski nisam nigdje rekao da je ružan (čak i pristojno izgleda) nego je neopisivo loš, tipka za prebacivanje programa je jako nisko, prenisko pa moraš savijati palac ko majmun dok prebacuješ, naprijed je teži a donji dio prelagan, ma neću o tom smeću više ni pisati, za 10Kn više dobije se Opticum NytroBox Plus koji je daleko bolji prijemnik.
summus je offline   Reply With Quote