View Single Post
Staro 18.10.2020., 14:05   #18
Neo-ST
Buying Bitcoin
Moj komp
 
Neo-ST's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2007
Lokacija: Croatia
Postovi: 7,986
Citiraj:
Autor Blagus Pregled postova
Ja bih instalirao openmediavault i na njemu podigao MiniDLNA. Server treba nakrcati s RAM-om da ga OS koristi za disk read cache. Filmove je najbolje transkodirati unaprijed u format koji najbolje odgovara TV-u i držati ga takvog na serveru.
Dodatno, u server ubaciti 2xSFP+ PCI-e karticu i bondati sučelja za 20 Gbps vezu. Onda ti treba i switch koji to može tjerati, iz iskustva mogu reći da je Mikrotik OK. Neki 16 ili 24-portni gigabitni sa 2 SFP+ sučelja.

TV-ovi naravno moraju podržavati DLNA, ali mislim da ih većina danas podržava. Moj 4K HiSense iz serije B7500 podržava.

Nemoj instalirati Win10. Linux će po defaultu imati malo pametniji caching od standardnog Win10. Trebao bi ti Win Server, ali on će bezveze pojesti dio resursa koji će na Openmediavault distri ostati slobodni za streaming.

Eto, to je ugrubo to. Za po doma, 2-3 TV-a, bi možda moglo i jeftinije/jednostavnije, ali ovdje se pretpostavljam radi o nekim apartmanima (ozbiljnijem okruženju) i tu ja osobno ne bih slagao ništa manje od ovoga što sam naveo. Nadam se da čovjek nije cicija, ako je, rađe odustani pa nek se netko drugi pati s problemima kad na desktop PC instalira Kodi i na njega navali 10 uređaja istovremeno
Nažalost s Linuxom baš ne znam radit, pa nastane li neki problem i bude se trebalo spojiti sa Teamviewerom, onda sam tek u problemu + ne bih znao ni pravilno konfigurirat Linux.
Pored toga nemam ni iskustva sa DLNA, kao ni sa SFP+ sučeljem, iako malo googlajući vidim da je to samo "jača" verzija LAN porta...

Moja nekakva zamisao bi bila imitirati Ivin setup sa malo promjena:

Ryzen 7 2700x proc
16gb rama
5x 2.5" SATA SSD diskovi od 2TB svaki pa ih stavit u raid0+1
1x SFP+ PCI-e kartica
Win10 Pro sa Kodijem

Mikrotik switch sa 2 SFP+ porta

Onda:
Dignit Winse, Kodi, napunit diskove filmovima.
Spojiti Mikrotika sa kompjuterom preko SFP+ switcha nekim boljim UTP kabelom tipa cat.6, a televizije u obične lan portove.

Čovjek nije cicija, ali ne vidim razloga da ovo ne funkcionira ?
Neo-ST je offline   Reply With Quote