Citiraj:
Autor ipa
Čim su spojili optiku ( speedport je došao )
promijenio sam router i stavio svog fritzboxa 7490
i vidio da je problem sa brzinom downloada
vratio speedport da oni testiraju i ostavio ga do sada
na speedportu i fritzu preko lana identične brzine
|
Citiraj:
Autor ipa
|
Pošto vidin da si iz Splita, moš li reć kvart? Kod mene na Žnjanu je uvik bia dobar overhead, odnosno imali su nekakav lazy QoS postavljen, sa brzinom 200/100 san redovno dobiva burstove po 500-600 Mb/s, ako bi se tijekom jedne TCP/UDP veze (nesimulatno) preuzimali podatci, krenilo bi sa 1000 i spuštalo se lipo polako do ugovorene brzine.
U jednom trenutku se neko sranje dogodilo i priko noći speedtest mi kreće sa 100 i penje se do 190Mb/s. I zakucan maksimalno pod idealnim uvjetima bude na 199,99Mb/s. Dok upload krene na 300Mb/s i nešto i onda pada do 120Mb/s (ka šta je prije amo reć bilo sa downloadom).
Tako da ne znan ko je to dira od njih u centrali ali moran reć da mi je diglo tlak onako jer ne mogu više skimmat youtube videa u tipa 2K, 4K bez da mi buffera, prije bi moga i ne bi ništa trzalo, sad mi nonstop spinna prvih par sekundi i vidin u network stats od youtube da ga buffera.
Tako da ako neko iz tcoma čita ovo plz don't do this anymore to ppl thx.
Neman se ništa žalit, sve uredno ostalo radi, ali svejedno me snervalo. Podatke gledan iz mikrotik PPPoE/eth1 interfejsa, s obziron da ove javascripte speedtestovi lažu malo
Citiraj:
Autor Prezime
@ipa, kako si to i sa cim mjerio?
Mjeri se iskljucivo sa zicom na 1GBit ethernetu za tocne rezultate. Mjeri i na https://fast.com/
Ping je po meni prevelik, jer bi za novu optiku trebao biti 1-5ms. Meni je na (pred 7mj instaliranoj) optici ping 1-2ms.
|
Za preciznija mjerenja vridilo bi bootat neki nix sa usba i drmnit iperf test na neki iperf server. Carnet BWM ima isto bootable ISO ka neku alternativu tome ->
http://metar.carnet.hr/live/index.php
S obziron da momak živi u ST-u, nikad nisan iskreno vidia latenciju manju od 6ms od Splita do ZG-a. Čak ni na faksu koji je spojen u CARNet direktno (za ne falit čvorište je). Iman vlastitu direktnu nit od HT-a, onaj moderni oblik optike (terrastream ready) izgrađen prije jedno 2 godine ish i opet 6ish ms.
Citiraj:
Autor Prezime
Ne mogu to usporedit s mojom situacijom, jer imam 200/100 i rezultati su mi uvjek slicni ovom sad izmjerenom, 205-215/120-125.
Sjecam se da su kod mene HT-ovci pri instalaciji svoje opreme mjerili kvalitetu izvedenih radova na dolaznim/odlaznim nitima i bili su jako zadovoljni kako su to kooperanti izveli.
|
evo kod mene situacije trenutno:
Citiraj:
Autor Godfrey
Jel nešto ne valja s tim routerima? Ja imam jedan, no nemam problem koji gore korisnik ima. Dobivam uredno 530download i 260 upload s pingom od 5.
|
za moj slučaj konkretno iman spojen hap ac2 direktno u ONT i svejedno iako dobijen propisanu brzinu neman tako bajne veće brojke ka šta vi ekipa imate, bilo nekad nema više

jbg biće bolje možda.