Citiraj:
Autor LAcy
Bemti nisam znao da se zvucnica pocela tako rano proizvoditi, cak i prije nego gramofon. Onda nije ni tako skupa
Mozda su je custom usviravali, ovisno sto krajni korisnik slusa 
|
Nisam siguran na koji gramofon misliš, ali da - koncept jeftine zvučnice sa iglom koja ima karbonski kantilever je star i već dokazani recept koji zvuči jako, JAKO dobro. U stvari, imam Dual-ov gramofon iz 1988. godine kojeg sam pokupio besplatno negdje početkom godine, i imao je gore originalnu Dual-ovu iglu. Izgleda poznato?
Naravno, nakon 30 i nešto godina igla je bila za promijeniti bez obzira na to što je gramofon većinu vremena proveo u ostavi, pa sam mu samo stavio 3600L iglu, koja je naravno odgovarala na originalnu zvučnicu, nije bilo razloga skidati cijeli komplet i onda ga ponovno ići kalibrirati tako da mi je sad ostao jedan generator, tijelo viška.
Dosta se priča po forumima o "3600L", gdje postoji i tema po imenu "$11 Chinese AT3600L Thread Mk. II - Champagne sound on a Beer budget!" što mislim da sve govori

Imao sam ih, a i imam ih još uvijek nekoliko komada na oba gramofona koja redovito slušam, i mogu potvrditi da zvuči bolje nego što bi trebala, za cijenu koju sam ih platio!