@The Exiled
Kompatibilan je s prošlogodišnjim punjačem koji je dolazio s 11 pro i 11 pro max. Nije s ostalima.
Da se razumijemo, totalno sam protiv da bilo kojii telefon dolazi bez punjača ili slušalica a kamoli mob od 1000€. Ali treba gledati iz njihove perpektive. Svi proizvođači danas nabijaju sve veće cijene svake godine. Usudio bih se reći da ustvari svi brendovi zadnjih par godina slijede Appleov primjer kako to odraditi. Tako je apple odlučio izbaciti skroz novi model,novi izgled,nove veličine ekrana,a ne podignut cijene. Cijena te odluke? Punjač i slušalice koje si dobio prošle godine. Ne razmišljaju da ima ljudi koji još imaju iphone 6 ili iphone 8, jer ih nije briga. A sluške su ionako iste od iphone7 pa misle da ih ljudi imaju doma po 2 komada.
S druge strane, mogli su dignuti cijene za 40-50 eura vjeojatno i 100-150 i uključiti i punjač i sluške i vjerujem da bi se manje ljudi bunilo nego sad.
Citiraj:
Autor Dottore
Alergičan sam QC od Qualcomma 
Svoj iPhone punim preko Pixela 18W USB-C PD. Također imam i 5-portni punjač koju koristim po doma i za putovanje kad zatreba punjenje.
|
Kolega na poslu ima i11 pro max. Dobio je original usbc pd 18w punjač i na poslu ga puni preko emy 18w qc punjača preko kojeg ja punim svoj Xiaomi. Razlika u punjenju? Par minuta brže na originalu po njegovim testiranjima. A znamo da se na qc ne aktivira 9V kad je iphone u pitanju. Pa sad je teško biti pametan osim teorizirati zašto je tako.