View Single Post
Staro 16.10.2020., 22:33   #193
mkey
Premium
Moj komp

Datum registracije: Sep 2018
Pa bogati vi ljudi stvarno imate problem s pismenosti. Jeste li sposobni pročitati sarkazam? Šta je nejasno?

Citiraj:
Autor AiM Pregled postova
Naravno uvijek će biti izuzetaka koji to neće poštovati i kojima da platiš i MBA, neće imati trunke poštovanja, već će mrtvo hladno otići kod konkurencije.
Ljudi odlaze na bolje uvjete zbog nedostatka poštovanja? Tell me more. Gdje je poštovanje kod poslodavca koji nije spreman ponuditi normalne* uvjete posloprimcu?

* u ovom kontekstu to bi značilo ponuditi ono što je realno spreman ponuditi bez da čeka da nepošten radnik naumi bez poštovanja napustiti poštenog poslodavca.

Naravno da niti jedno niti drugo nemaju veze s poštenjem niti poštovanjem nego tržišnim prilikama i neprilikama. Svi dogovori koji se postižu između dvije navedene strane su na obostranu korist. Ja sa svojim poslodavcem nisam prijatelj niti to želim biti. Uvijek težim najboljem što sam u stanju naći i nije mi problem bez poštovanja ostaviti poslodavca ako treba i na cjedilu, da sam mu potreban onda bi to i adekvatno platio. Kao što bi dotični bez poštovanja meni uradio isto da mu odjednom ne mogu dati ono za što me plaća.

Zadnje izmijenjeno od: mkey. 16.10.2020. u 22:43.
mkey je offline   Reply With Quote