Tema: Hi-Fi
View Single Post
Staro 16.10.2020., 12:10   #10721
jean luc
Premium
Moj komp

jean luc's Avatar

Datum registracije: Mar 2007
Kako bi uopće definirao "toplinu" koja ti fali, tj. što ti smeta u trenutnom zvuku?

Meni se čini da taj "topli" zvuk - iako nisam siguran da bi ga se uopće trebalo tako opisati - i nije nešto za čim bi trebalo trčati, iako naravno uvijek se sve svodi na osobne preferencije.
Moj dojam je da bi "topli" zvuk uobičajeno trebao biti posljedica slabije rezolucije u srednjim i višim područjima, odnosno u slučajevima u kojima niže frekvencije prekrivaju informacije iz višeg spektra.

Ja osobno imam monitore koje je izradio ovdje prisutni donki, koji ne mogu duboko ali imaju prilično ravnu frekvencijsku krivulju, i sub u kompresiji (Omega loudspeakers). Iako znam da sam daleko od idealnog smještaja,
vrlo sam zadovoljan tim zvukom, s tim da sam prilično oprezan sa štimanjem suba. Zvuk nije ni "topli" ni "hladni", ni "svijetli" ni "tamni"- jbg kad već govorimo u tim okvirima - nego sve zvuči prirodno, jasno i masivno,
tako da kad sjednem i malo se smirim, ne želim prestat sa sesijom.

Što hoću reći - mislim da bi ti trebao zvučnik sa što boljim visokotoncem, pa još malo igranja sa postavkama i smještajem subca (kad ga već imaš), prije nego promjenu amplifikacije.
jean luc je offline   Reply With Quote