View Single Post
Staro 16.10.2020., 11:02   #189
Elven
Premium
Moj komp

Elven's Avatar

Datum registracije: Sep 2002
Citiraj:
Autor AiM Pregled postova
To je dosta zeznuto i dio o kojem se da diskutirati. Generalno sam zagovornik da se tvrtka brani na takav način, ali u praksi je to dosta teško adekvatno kontrolirati. To nije problem provesti za edukaciju tipa CCNA, MBA itd, ali na razini godišnjih edukacija tipa certifikat u vrijednosti 150-300€, odlazak na konferenciju teško da se to može logistički pokriti (jer nećeš nekog uvjetovati s godinom dana rada za odlazak na konferenciju, ispit itd).
Odlasci na konferencije su više nagrade nego edukacija. Bio sam i na WinDaysima i na HrOUG-u i na jednom i na drugom sam odlično tulumario, s time da je HrOUG imao i fantastične hostese. Moj bed što sam se zapaliio za onu koja nije za mene, a odkantao sam onu koja se zapalila za mene

Bio sam i na konferenciji nevezanoj uz IT, u Grčkoj, s frendom jer ima svoju firmu, tamo se isto dosta partijalo, doduše ne na trošak organizatora kao u pitanju HrOUG-a ili WinDays-a.

Citiraj:
Autor AiM Pregled postova
U načelu ako je radnik zadovoljan uvjetima i ako se u njega ulaže, teško da će napustiti tvrtku samo tako. Naravno uvijek će biti izuzetaka koji to neće poštovati i kojima da platiš i MBA, neće imati trunke poštovanja, već će mrtvo hladno otići kod konkurencije.
Oslanjati se na fair-play radnika i kao neće otići ako je zadovoljan, je u redu, ali tvrtci nije veliki trošak napraviti ugovor o vraćanju troškova edukacije ako odeš prerano. Nema veze što si ti prezadovoljan negdje, ali ako si odličan i rijedak kadar, uvijek može uletiti netko, ponuditi ti 50% veću plaću i promaknuće na poziciju koju u sadašnjoj tvrtci ne bi dobio još X godina jer osoba koja je na toj poziciji nema namjeru ići s te pozicije, a u velikim sustavima je teško preskakati stepenice (iako ne i nemoguće)
Elven je offline   Reply With Quote