Tema: Automobili
View Single Post
Staro 16.10.2020., 10:55   #52061
Garro
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jun 2009
Citiraj:
Autor Interpol Pregled postova
Moram kupit zimske gume, a dugo nisam kupovao pa ne znam koja je sad šema. Tj. di najjeftinije proć? Slovenci Furlan/Lešič se vjerojatno više ne isplate? Neki web shop? Nešto treće?
U Sloveniju nisam siguran da li uopće možeš ući.

Ja sam svoje kupio na mall.hr, naručio prekjučer, isporuka navodno 20.10.

Michelin Alpin 6 XL 94V 225/45/R17 - 993 kn komad, najjeftinije što sam našao u Hr.

Citiraj:
Autor WraGG Pregled postova
Opet ponavljam, nije stvar u redovnom servisu, izmjeni ulja i filtera, izmjeni kocione tekucine, disk plocica, diskova i slicno. To sve mogu sam napraviti pred garazom ako bas moram. Imam sav alat i dijagnostiku potrebnu za to, ali je problem sto cu vjerovatno nekada morati radi necega u ovlasteni jer drugi servisi to nece moci/znati rjesiti i za to nesto morati izvaliti brdo novca. Ne znam, meni je to besmisleno. KAo sto rekoh, BMW je auto za pozeljeti, ali cijena odrzavanja je suluda.
Da li je kod Koreanaca to isto tako ili su oni malo razumniji?
Dobro je rekao SFTD, u ovlašteni možeš ući kad god hoćeš. Ići u ovlašteni BMW servis, a auto ti više nije u garanciji je čisto bacanje para, mogu ti napisati cijelu štoriju o mojem F11, Tomiću i Baumgartneru. TLDR verija je nađi dobar neovlašteni servis (u mojem slučaju 1. Alternativa u Dobovi) i nema tog kvara koji neće moći riješiti. VW i MAzdu još mogu razumjeti da se rade servisi u ovlaštenom zbog mobilnog jamstva, ali BMW sigurno ne.

Što se tiče cijene "nepotrošnih" dijelova ovisno o zemlji podrijetla auta, nema nekog pravila i sve je lutrija. Uzmi za primjer cijenu letve volana za KIA-u Ceed - 17k kn (!?).

Zadnje izmijenjeno od: Garro. 16.10.2020. u 11:08.
Garro je online   Reply With Quote