Citiraj:
Autor Guls
Znači tako stoje stvari.
Mene lociraju za Cloud Support Engineer, ali vjerujem da je to za početak sigurno fizički rad, bez obzira kaj traže hrpetinu skillova za to.
Ne zvuči loše ovako kad čitam tuđa iskustva (dao sam si truda danas), ni plaće nisu loše. Pogotovo kada gledamo naš standard.
Da, Dublin je bio meka za par mojih frendova koji su tamo izdržali dvije godine max i otišli dalje. Skupo, ružno i robovski teško. Pogotovo ne mogu zamisliti sebe, ženu i kćer od godinu i pol tamo. Žena bi popucala na šavove sigurno.
Sulude? Iz pozicije poslodavca jesu, iz pozicije posloprimca nisu 
|
Točno to. Dublin je odskočna daska da uđeš u krug i eventualno se prebaciš u austriju ili nizozemsku.
Znaš i da su vrtići skupi ko kuga i da netko mora čuvati dijete ? Nije kao kod nas. Ako žena nije zaposlena, onda može primati njihovu naknadu koja nije loša. Dosta balkanaca je otišlo gore na NKV poslove i povelo cijelu obitelj, pa to masovno iskorištavaju (dok ne razjebu cijeli sustav

). I kao takvi NKV radnici si mogu priuštiti kanare i ostale pizdarije
Citiraj:
Autor mkey
Ove sulude priče o edukaciji uključenoj u radno vrijeme mi stvarno nisu jasne 
|
Ovakav mindset je generalno problematičan i zbog toga smo tu di jesmo. 80te su davno prošle.
Naravno takvu politiku imaš i kod dijela stranih firmi, ali zna se da imaš dva puta. Ili kupuješ gotovog radnika i njega plaćaš i to kompenziraš kroz plaću, ili sustavno ulažeš u ljude pa je trošak plaća nešto niži. Ovaj treći put koji uključuje "najbolje" od dva svijeta je naš sustavni problem.