Citiraj:
Autor LAcy
Bas volis ljepiti etikete sa onima koji se ne slazu sa tobom, podjebavaci, audioskeptici...
Opet si nadrobio gomilu linkova od audiopulsa. Istih onih sa gumenom podlogom za veš mašinu. Sve mi se vise cini da si ipak jedan od njih, ako nisi, prestani ih reklamirati i pocni citati ozbiljnije sajtove. Al' ne opet audiofilske, citaj malo o fizici, elektrotehnici, elektronici, akustici... Kolege su predlozile knjigu ili barem video gdje je covjek pokazao kako su testirali, mjerili, ukljucujuci double blind test...
|
Audioskeptik nije uvreda, bar ne za mene. Imaš pravo sumnjati. Nisam ni ja 100% ortodoksni audiofil. I ja znam biti sumnjičav, a level sumnjičavosti se povećava sa cijenom uređaja/zvučnika.
Citiraj:
Autor Bubba
Osim sto nece, jer su AFAIR od 480p audio bitrateovi isti vec godinama.
Nego, daj ti meni reci, jel vi ekipa jos uvijek cujete razliku izmedju 4x i 52x sprzenih CD-ova? Ili je neka druga deluzija u pitanju u danasnje vrijeme?
|
Ne čujem razliku. Čujem razliku kad mp3 (posebno onaj jako komprimirani) ili kvalitetan FLAC stavim na audio CD. Kod većih brzina postoji opasnost da se kod slušanja CD-a poslije čuje ružno pucketanje, osim što na nižim brzinama prženja CD i Blu-Ray/DVD playeri lakše očitavaju disk. Moje iskustvo.
Zašto se kupce nVidia 3000 serije kartica ne podjebava kao ovdje audiofile?