Tema: Hi-Fi
View Single Post
Staro 15.10.2020., 20:49   #10711
LAcy
Pink Floyd fan
Moj komp

LAcy's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Citiraj:
Autor Trbonja Pregled postova
Ako kupuješ hifu za kurčenje (apstraktni primjer), a ne za slušanje, s podlogom za veš-mašinu bi ti samo pao rejting kod snobova/lažnih prijatelja.
Evo primjera kako podloge utječu na elektroniku.
Nemam pojma odakle si sad izvukao prvu recenicu svog posta i kakve to ima veze sa bilo cime?!

Mislim da vise necu klikati na tvoje linkove. Gdje tocno pise fizikalno, mentalno, paranormalno, bilo kakvo objasnjenje kako podloga utjece na pojacalo? Osim marketinskog naklapanja i onda, onako kao usput, imamo mi rack za prodat' "hand made for us by the best woodwork experts"

Al' adj, da budem open minded. Namjestaj, pa i stalak za pojacalo, cd, dac, whatever moze imati utjecaj na zvuk u prostoriji. Ali ne na nacin koji ti propagiras, da nekako unosi te vibracije u elektronicke komponente i elektricni signal. Ajd moze i to, ako cemo bas ici na subatomski level. Vibracija prenosi energiju, atomi i one jos neke jos sitnije cestice, ce primiti tu energiju, mozda neki elektron predje u visu razinu... No trebao bi nam neki unimer iz Cerna da to izmjerimo a da cujemo, pa....

Da se vratimo u ovaj nas makrosvijet. Stalak i opcenito namjestaj moze rezonirati sa zvucnim valovima i "svirati". To se moze i cuti i izmjeriti. Valjda smo svi culi i osjetili kad bas trese prozore. Da ne govorimo o refleksijama, stojim valovima...

Gigabyte Z170MX-Gaming 5 LGA1151
Core i7-6700K LGA1151 Skylake
Thermalright Le Grand Macho RT
Patriot Viper 4 Series DDR4 64GB (4 x 16GB) 3200MHz
RTX 2080 TI 11GB GDDR6
Samsung 850 EVO M.2 1TB SSD
Samsung 32" (2560x1440) CHG70 Gaming Monitor with Quantum Dot
MacBook M1 Pro
MacBook Air M2
Moto Edge

LAcy je offline   Reply With Quote