Tema: Hi-Fi
View Single Post
Staro 15.10.2020., 18:20   #10707
LAcy
Pink Floyd fan
Moj komp

LAcy's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Citiraj:
Autor fanATIk Pregled postova
Samo jedan citat iz videa; If we believe something, very likely we will hear it.
Ma super je djedica. Vidi se da ima iskustva sa audiofilima

Citiraj:
Autor Trbonja Pregled postova
Eto dokaza da mekane podloge (pluto, guma...) ispod zvučnika (nekad i ispod elektronike) rade razliku u zvuku.
Opet uvlacis druge u svoje tvrdnje. Kolega je lijepo napisao da je stavio podlogu ispod zvucnika i da je to utjecalo na zvuk. Koristeci tu tvrdnju, koja je znastveno i eksperimentalno potvrdjena, uvalis u zagradu opasku da isto "nekad" vrijedi i za elektroniku. Prljavu igru igras

Citiraj:
Autor Trbonja Pregled postova
Maj es. Iskustvo slušanja me naučilo da neki modeli zvučnika i pojačala, čak ako su meni omiljene firme, znaju razočarati. I mi ne možemo kao ti audio-perfekcionisti i buržuji pretvoriti sobu u slušaonicu. Naše sobe su radne, spavaonice, družionice, blagovaonice. Ne znam je li 1% audiofila ima prostoriju koju koriste isključivo za slušanje (buržuji vjerojatno). Najveći dio nas ima dnevnu sobu koju moraju dijeliti s ostatkom obitelji i izboriti se za svoje sate slušanja u tjednu.
Sad uvlacis (ponovno) imovinsko stanje. To sto netko nije "burzuj" (sto godina nisam cuo tu rijec ) i nema adekvatni prostor za slusanje ne znaci da treba trositi novce na stvari koje jednotavno nece popraviti zvuk. Sad ces vjerojatno reci da je gumena podloga za veš mašinu™ nije skupa (al' je ruzna ) al' predlagao si i zvucnicke kabele, da slozim sustav... Kad smo vec kod slaganja sustava, to je vrlo nezahvalan posao. Percepcija zvuka je jako individialna. Osobna preporuka je poslusati komponente/sustav kod prodavaca i ako se svidi, poslusati doma i ako se opet svidi, kupiti. Nakon kupovine, najbolje je vise ne citati i slusati druge sustave. Samo uzivati u glazbi.

Ako nisi, pogledaj video. Covjek je lijepo objasnio mnoge stvari o kojima ovdje razglabamo.

Gigabyte Z170MX-Gaming 5 LGA1151
Core i7-6700K LGA1151 Skylake
Thermalright Le Grand Macho RT
Patriot Viper 4 Series DDR4 64GB (4 x 16GB) 3200MHz
RTX 2080 TI 11GB GDDR6
Samsung 850 EVO M.2 1TB SSD
Samsung 32" (2560x1440) CHG70 Gaming Monitor with Quantum Dot
MacBook M1 Pro
MacBook Air M2
Moto Edge

LAcy je offline   Reply With Quote