Citiraj:
Autor AiM
Frajer je uzeo kredit u trenutku kada je to bilo najbolje. Kao i ekipa koja je uzimala na kredu POS-ove stanove u španskom prije 20tak godina iako su već imali rješeno stambeno pitanja. Oni bi se odselili u novi stan i onda rentali stari.
Renta je do sada otplatila većinu kredita.
Nije fer prema onima za koje je inicijalno taj program namijenjen, ali ovo je hrvatistan.
|
A dobro mislio sam na nekog mladog tko kreće sa nule. Tih malverzacija će uvijek biti i ne mogu one biti mjerilo sa nekim tko živi "pošteno".
Citiraj:
Autor HCS
Zaista ne bih volio biti u kozi ekipi koja sada mora posto poto ici u stambeni kredit, otplatiti ce ih (ako) pred mirovinu. Nepisano pravilo je da max cijena kvadrata mora biti jednaka vecoj placi unutar kucanstva, sve iznad toga je previse za sve ostale troskove i obveze. Nekako sumnjam da smo vec dosli na standard od 15 k.
|
Zašto? Pa uzimaju kredit jer im je rata kredita manja od mjesečne rente za stan. Do prije korone stan ispod mene se rentao za 500 eura+režije a ja plaćam kredu 250 eura za isti takav stan. Nakon 20 godina ja imam otplaćen stan. Istina da su ovakve situacije škakljive ali kad imaš nešto onda možeš dalje nešto s time radit, prodavat, rentat, kemijat. Kad nemaš ništa onda možeš samo sanjat o tome.