Citiraj:
Autor Trbonja
Eto dokaza da mekane podloge (pluto, guma...) ispod zvučnika (nekad i ispod elektronike) rade razliku u zvuku. 
|
Za zvučnike nikad nisam rekao da neće činit razliku, no učinak podloge za veš mašinu ispod pojačala meni spada u vradžbine.
Citiraj:
Autor Trbonja
Maj es. Iskustvo slušanja me naučilo da neki modeli zvučnika i pojačala, čak ako su meni omiljene firme, znaju razočarati. I mi ne možemo kao ti audio-perfekcionisti i buržuji pretvoriti sobu u slušaonicu. Naše sobe su radne, spavaonice, družionice, blagovaonice. Ne znam je li 1% audiofila ima prostoriju koju koriste isključivo za slušanje (buržuji vjerojatno). Najveći dio nas ima dnevnu sobu koju moraju dijeliti s ostatkom obitelji i izboriti se za svoje sate slušanja u tjednu.
Ovdje je razlika u zvuku između Harbetha i ProAca očita i neaudiofilima, a obadva proizvođača spadaju u tzv. englesku školu zvuka. Poželjno je rezoluciju videa staviti na 1080p jer to poboljšava zvuk, ali se na jako jeftinim uređajima ta razlika neće čuti.
|
Citat kojeg sam naveo se ne odnosi na razlike između zvučnika i pojačala, to je normalna stvar, ne paranormalna. U tvom slučaju taj citat govori da ako ti vjeruješ da će ta podloga za veš mašinu ispod pojačala napravit razliku u zvuku, ti ćeš tu razliku i čuti.
Probaj blind test.