Tema: Hi-Fi
View Single Post
Staro 15.10.2020., 12:25   #10704
fanATIk
NITKOV
Moj komp

fanATIk's Avatar

Datum registracije: Oct 2004
Citiraj:
Autor Trbonja Pregled postova
Eto dokaza da mekane podloge (pluto, guma...) ispod zvučnika (nekad i ispod elektronike) rade razliku u zvuku.
Za zvučnike nikad nisam rekao da neće činit razliku, no učinak podloge za veš mašinu ispod pojačala meni spada u vradžbine.

Citiraj:
Autor Trbonja Pregled postova
Maj es. Iskustvo slušanja me naučilo da neki modeli zvučnika i pojačala, čak ako su meni omiljene firme, znaju razočarati. I mi ne možemo kao ti audio-perfekcionisti i buržuji pretvoriti sobu u slušaonicu. Naše sobe su radne, spavaonice, družionice, blagovaonice. Ne znam je li 1% audiofila ima prostoriju koju koriste isključivo za slušanje (buržuji vjerojatno). Najveći dio nas ima dnevnu sobu koju moraju dijeliti s ostatkom obitelji i izboriti se za svoje sate slušanja u tjednu.
Ovdje je razlika u zvuku između Harbetha i ProAca očita i neaudiofilima, a obadva proizvođača spadaju u tzv. englesku školu zvuka. Poželjno je rezoluciju videa staviti na 1080p jer to poboljšava zvuk, ali se na jako jeftinim uređajima ta razlika neće čuti.
Citat kojeg sam naveo se ne odnosi na razlike između zvučnika i pojačala, to je normalna stvar, ne paranormalna. U tvom slučaju taj citat govori da ako ti vjeruješ da će ta podloga za veš mašinu ispod pojačala napravit razliku u zvuku, ti ćeš tu razliku i čuti.
Probaj blind test.

Asrock FM2A78M-DG3+
Athlon II 860k + Lc Power Lc-cc-120
G.SKILL RipjawsX series 8 GB
Palit GTX 460
Samsung SSD 850 EVO 250 GB, WD 640GB, Hitachi 500GB
Corsair VS550
Thermaltake Core V21
22"LCD LG W2242T
MX Revolution
Logitech X-230
Logitech K740