Tema: Hi-Fi
View Single Post
Staro 13.10.2020., 21:19   #10687
LAcy
Pink Floyd fan
Moj komp

LAcy's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Citiraj:
Autor donkimizer Pregled postova
Any movement relative to a magnetic field will induce a voltage and therefore a current in anything conducting electricity. Also, current in a wire or component will generate its own magnetic field.

Mda, samo šta je ova izjava potpuno netočna i što je gore, sama sebe ubija.
Ako recimo, cijelo pojačalo vibrira, a u njemu postoje neka magnetska polja, onda ne postoji pokret u odnosnu na magnetsko polje, jer se cijela konstrukcija, zajedno s poljem kreće.
A kao drugo, nije "any movement", štogod im to značilo, onaj što proizvodi struju, nego kretanje jako specifičnih predmeta...recimo, zavojnice.
A gle, prolaskom struje kroz vodic se stvara magnetsko polje. Izmjenicna struja stvara izmjenicno magnetsko polje. Ako su vodovi blizu, struja se moze inducirati na susjedni vodic. To je objasnjenje preslusavanje koje se moze cuti i izmjeriti. Kod izmjenicne struje, imamo i samoindukcju koja pak odgovorna za impedanciju vodica. Dakle nije bas potrebna zavojnica. Samo sto su kod zavojnice, jos sa feritnom jezgrom, ti efekti puno izrazeniji.

E sad podloga i vibracije. U teoriji, ako vodici, komponente, vibriraju razlicito i samim time se pomicu u tom jako slabom magnetskom polju, nekakva sitna struja se moze inducirati. No to je toliko sitno da je tesko mjerljivo a kamoli cujno. Tako mozemo reci i da quantum fluktutacije utjecu na kvalitetu zvuka.

Ima toliko stvari, koje zaista znacajno i cujno utjecu na kvalitetu reprodukcije a audiofili se uhvate za one koje koje imaju najmanji utjecaj ako uopce.

Citiraj:
Autor Trbonja Pregled postova
Nemam veze s ekipom Audiopulsa, ali ih sa zanimanjem čitam jer se vlasnik stranice žali na embargo uvoznika hi-fi opreme iz tog razloga što im ne može obećati laganje ako mu se zvuk uređaja ili zvučnika ne svidi. Recimo, ovaj članak je brutalan.
Site, autor i ti ste kod mene izgubili svaki kredibilited nakon gumene podloge ispod pojacala i CD playera i rupama u istoj koje utjecu na zvuk.

Citiraj:
Autor Trbonja Pregled postova
Meni je audiofilija hobi tako da me zaboli za mišljenja podjebavača, budući da tu nemam nikakve zarade.
Shvati ovo kao drugo moderatorsko upozorenje. Nazivas nas podjebavacima a ti nama prodajec hifi maglu. Da, salimo se, rugamo al' shvati da site i ti pisete, kako da budem blag, stvari koje fizikalno jednostavno nemaju smisla. Osim ako site nije nesto tipa newsbar. Onda ok To je kao da netko napise da gumena podloga ispod monitora ili jos bolje, PC-a, utjece na kvalitetu slike. Da su boje izrazenije, slika ostrija, manje artifakta, manje blura... Sorry, al' ovaj forum nije takvog tipa

Gigabyte Z170MX-Gaming 5 LGA1151
Core i7-6700K LGA1151 Skylake
Thermalright Le Grand Macho RT
Patriot Viper 4 Series DDR4 64GB (4 x 16GB) 3200MHz
RTX 2080 TI 11GB GDDR6
Samsung 850 EVO M.2 1TB SSD
Samsung 32" (2560x1440) CHG70 Gaming Monitor with Quantum Dot
MacBook M1 Pro
MacBook Air M2
Moto Edge

LAcy je offline   Reply With Quote