Citiraj:
Autor LAcy
Ne bih se slozio sa tobom. Osobno sam upoznao ljude koji doslovce otkidaju od svojih usta i od usta svoje djece da bi kupili taj kabel i onda slusali jedan te isti CD i "culi" razliku. Zapravo uopce nije bitno necije imovinsko stanje, nego stanje psihe 
|
Budi bez brige, oni koji kupuju takve kabele imaju dovoljno love da se prehrane
Nego, čitam postove pa sam mislio podijeliti svoje mišljenje... Kupovao sam početkom godine novi gramofon, i u to vrijeme gledao dosta online recenzija. I tako jedan tip, pravi audiofil govori o ne-tako audiofilskom AT-LP140XP, i priča kako je dobar, kako je ovo i ono, međutim onda u jednom trenutku napomene kako gramofon ima standardizirani IEC power kabel. Mislim si OK ... i što onda?
Međutim, krene on objašnjavati kako je to komponenta koju bi on odmah nadogradio na bolji, i audiofilski. Mislim "sigurno sam ga krivo razumio, možda se nešto izgubilo u prijevodu, pa tip misli na RCA/cinch kabele?" Ne, baš onaj za napajanje, kao ovaj originalni ništa ne valja i audiofilski bi dao puno bolje rezultate. Još bih shvatio da je predložio zamjenu igle i/ili zvučnice, ili čak zamjenu cinch kabela. Ako se mene pita, malo je nategnuto ali postoje situacije gdje lošiji kabel propušta dosta EM zračenja ako je izolacija loša ili tanka, pa ima smisla staviti skuplji ali ne - ovaj se baš uhvatio kabela za napajanje...
Ono što mi nikako nije jasno je koncept audiofilskog kabela za struju. Čak da RECIMO i daje bolje rezultate od običnog, taj kabel bude bio spojen na strujnu letvu ili utičnicu u zidu koja ima obične, metalne ili bakrene kontakte, i onda bude bio spojen na zidne instalacije koje su (barem u mojem slučaju) stare preko 60 godina! Osim ako se ne podrazumijeva da moraš zamijeniti SVE instalacije u stanu ili kući, i staviti pozlaćene vodove posvuda.
Naravno, tko voli nek' izvoli... Ne bih nikad nekome branio da kupuje takve stvari, ili ga vrijeđao. Svatko troši svoje novce kako želi, pa tako i u ovome slučaju. Ali moje mišljenje je i više nego jasno