Citiraj:
Autor domy_os
Ima li netko da je nedavno položio ili pokušao položiti CCNA Security ili Cyber Ops ili CompTIA Security+? Security mi je više interesantan od Cyber Opsa jer već imam CCNA pa bi bio bolji upgrade, popularniji je i learning path se nastavlja. Raspitivao sam se u Algebri u Osijeku i od predavanja ništa, nema nikakvog interesa pa preostaje učiti kod kuće i izaći samo na ispit. Od CompTIA-e imam A+ i Server+ pa bi Security+ i kasnije Linux+ bio isto super upgrade.
|
Dobio sam ja bio čabe od Cisca Cyber Ops predavanja i besplatna dva izlaska na ispit, pred dvije/tri godine. Bilo je oglašeno u Bug-u ako se ne varam da dijele scholarship.
Što se tih predavanja tiče (firma koja je to radila za Cisco Tech 2000), nisu baš imala previše veze sa samim ispitom, pa sam morao kupiti od ciscopress-a dvije knjige.
Uglavnom zamišljeno da budeš tier1 u SOC, ali, po meni barem, loše realizirano.
Dosta suhoparnih podataka, premalo hands on znanja.
To su opet pokušali nadoknadit s tim video predavanjima i labovima, ali isto loše realizirano i na kraju slabo povezano s realnim poslovima.
Pogotovo što su labove i predavanja gurali na Securityonion linux distri, a realno još trebam čut da to netko i koristi.
IMHO, drž se rađe Cisco security-a, pa to lako (pogotovo na nekoj CCNP razini) nadogradiš s potrebnim znanjem, ako dobiješ posao.
I računaj da je ovo sve za CyberOps od Cisca bilo 2017-e. 12mj 2017 sam polagao 210-250. Neznam ni jel' još aktualan.
E da, trebala su mi dva izlaska po ispitu.