Citiraj:
Autor John Creasy
37k eura na 15 godina.. a čuj, plaća mi je u kunama kao i 99% hrvata.. mislim da se na tako "mali" kredit neću sjebat bez obzira na EUR ili kune.. bez hipoteke kredit uzimam
|
Jesu to fikse kamate ili promjenjive? Promjenjiva kamata moze ici do zakonske zatezne kamate koja je mislim 10-11%, tako nesto su meni rekli. Naravno, to se nije dogodilo u vremenu kojeg se ja sjecam al ne treba izbaciti iz jednadzbe.
Koliki ti je anuitet u kunama za kunu, a koliki za euro. Pitam u kunama jer ne znam po kojem tecaju banka obracunava kad ti skida 100E anuiteta.
Ocu rec ovo.
Ako ti je rata u eurima 100kn, a u kunama 105kn. onda ti je to omjer od 105/100=1.05, odnosno ako ti euro naraste sa 7.5 na 7.5*1.05=7.875 onda si do tada jos u plusu. Ali kazem ti, tu ti u izracun ulazi jos po kojem tecaju banka racuna, i koliko bi se mogla promjenjiva kamata promijeniti. Ovo s promjenom kamatom si jos malo istrazi jer je vjerojatno bilo tu nekih zakonskih izmjena nakon ovog sa CHF pa je mozda to drugacije regulirano, a ja sam se raspitivao zadnje prije 10godina.