View Single Post
Staro 12.10.2020., 21:14   #160
hash
Premium

Datum registracije: Nov 2005
Citiraj:
Autor John Creasy Pregled postova
37k eura na 15 godina.. a čuj, plaća mi je u kunama kao i 99% hrvata.. mislim da se na tako "mali" kredit neću sjebat bez obzira na EUR ili kune.. bez hipoteke kredit uzimam
Jesu to fikse kamate ili promjenjive? Promjenjiva kamata moze ici do zakonske zatezne kamate koja je mislim 10-11%, tako nesto su meni rekli. Naravno, to se nije dogodilo u vremenu kojeg se ja sjecam al ne treba izbaciti iz jednadzbe.

Koliki ti je anuitet u kunama za kunu, a koliki za euro. Pitam u kunama jer ne znam po kojem tecaju banka obracunava kad ti skida 100E anuiteta.

Ocu rec ovo.

Ako ti je rata u eurima 100kn, a u kunama 105kn. onda ti je to omjer od 105/100=1.05, odnosno ako ti euro naraste sa 7.5 na 7.5*1.05=7.875 onda si do tada jos u plusu. Ali kazem ti, tu ti u izracun ulazi jos po kojem tecaju banka racuna, i koliko bi se mogla promjenjiva kamata promijeniti. Ovo s promjenom kamatom si jos malo istrazi jer je vjerojatno bilo tu nekih zakonskih izmjena nakon ovog sa CHF pa je mozda to drugacije regulirano, a ja sam se raspitivao zadnje prije 10godina.
hash je offline   Reply With Quote