View Single Post
Staro 12.10.2020., 20:39   #754
silver_tip
Premium
Moj komp

silver_tip's Avatar

Datum registracije: May 2010
Bio danas u t-comu odnjet telefon na servis pa usput uzo taj Intek za 189kn. Mogu rec da je guzva onako srednje razine.
Tri profila ljudi najvise, jedni dolaze trazit izlistanje za placanje racuna radi ovrha jer sad iste krecu, drugi zbog prelaska na "novi signal" a treci pokusavaju
platiti racune na onom kosu za smece od aparata za placanje racuna.

U konacnici dok sam cekao, kratio vrijeme gurajuci racune i pare u taj "bankomat" za par penzica koji dodju pred njega i onda gledaju di bi i sta bi.
Jedan gura pare u otvor za uplatnice umjesto novce i obrnuto, drugi gleda u ekran i vice pa nece, nis on ne izbacuje ?

Takodjer jedna njihova djelatnica kruzi po prostoriji kao Jastreb i kraj svakoga stane i onda krece pitanje: dali ste se osigurali za novi tv signal ?
Sunce zarko, dodje do mene... pustim je da izbifla svoje i velim: ak ces skinit gace a ne tu masku onda cu uzet jedan, iskolacila oci iznad maske i naljevo krug.
Zena mi, koja je odmarala na fotelji i cekala da rijesim mobac se smije i doabacuje mi da nisam normalan, vise bio nerovozan od cekanja a mozda i zena zna bolje.

Kako god... ovaj Intek je smece. Dali vrijedi 200kn ? Pa vrijedi jer to smece ima otkljucene programe 3mj.
Sam uredjaj je u domeni 10€ kvalitete a do 200kn ajd... ima se HBO i Cinestar HD 3mj. pa nisu totalno baceni novci. Daljinac je smjeh, fata dobro recimo a u ruci koda imate
kreditnu karticu pa sa njom prebacujete. Oni stari, polu-sljepi i sa dipotrijom +-5 bolje da ga se klone. Sto se tice uredjaja mislim da imam digitalni tlakomjer koji je veci i tezi.
Dobro je, sto adapter za napajanje istoga je solo, jos da su trafo zgurali unutra ta kutijica bi prestavljala mogucu eksplozivnu bombicu kraj tv-a.

Pali se osrednje brzo, nije bas katastrofa. HDMI kabl ako ce visiti sa uredjaja, isti jedino zaljepiti na podlogu jer odeeeee... prebacivanje kanala srednje brzo, neki citavu vjecnost se prebacuju.
Nadalje, slucajno u menu resivera odabrah 720p umjesto 1080p i nema nazad vise !! U opcijama stoji plavo i prazno i nemos vise promjeniti, mjenjas, tv "zatritra" ali i dalje tv prijavljuje 720p.
Jedino rjesenje je bilo vracanje na tvornicke postavke i onda sam opet dosao do opcije 1080p i vise to ni pipnuti ne treba. Signal zacudo dobro hvata + napajanje antene uredno radi. U usporedbi
sa tv-om ako gledam statuse signala sve je unutar +- 7-8% jacine i kvalitete signala.

Sto se tice kvalitete slike, boja i ostrina nije na razini tv-a, tv mi podrzava hevc i ako usporedim jarkost boja, ostrinu i osvjetljenje na tom Intek prijemniku vs Grunding tv sve je onako polu "isprano".
Nesto dalje nisam imao volje testirati, vidim radi EPG i ima jos podosta video mogucnosti no jednostavno me prosla volja kad sam uvidio da mi je sama slika skoro bez veze.

Inace, svi HRT i ostali "nasi" HD programi imaju bar 20% bolju sliku nego bilo koji HD kanal Evo tv-a. Nasi emitiraju 1080p a Evo tv 1080i i tocno se vidi razlika... SD kanali na Evo tv frekvencijama su
debelo losije kvalitete nego postojeci SD nasi kanali na starim muxevima. SD kanali na Evo tv su na razini DVD-a - ripanih, uzas kako je birata mala i slika muljava. Uglavnom, za prvu pomoc je Ok, nisu
neke pare i pocastili ste se sa 2 solidna paketa otkljucanih HD kanala za Novu Godinu a kasnije dati nekome iz rodbine "koga volite" i rjesiti se zla ili turistima u apartman je must-have usteda !