Citiraj:
Autor Disco
I ja ću preskočiti, tj ne mislim kupovat B550 ploču jer je to apsloutno bzvz za min perf gain (a i novi socket i RAM slj godine). Eventualno za koji mjesec uzet kakv 3700-3800x (kad i ako im dobro padne cijena). 3900 mi se trenutno nikako ne isplati s obzirom na potrebe.
Nego šta mislite koliko će ovaj put trajat novi socket...? 1 ili 2 generacije? 
|
Nebi se ja kladio da će AM5 nagodinu. Šibat će oni AM4 socket još cijelu 2021 pogotovo ako Intel ne napravi niš konkretno sa kojim već Lakeom koji im izlazi.
A ako Intel neš i napravi, tu može vrebati i Zen3(+) Warhol koji se pojavljuje po nekim leakanim slajdovima i koji je opet AM4 cpu i ići će samo i isključivo na B550 i X570, tada i 400-čipseti padaju u zaborav kao i sada 300-čipseti.
Moja procjena da Zen4 i DDR5 tj AM5 ne budemo vidjeli do ljeta 2022. Možda i točno 2 godine od sada.
Uzmite u obzir da je potrebno cca 12 mjeseci adaptacije nakon lansiranja masovne proizvodnje DDR5 modula, da to naravno bude kak se spada. Treba napraviti matične ploče, treba riješiti QVL-ove. Nije to samo "aha eto DDR5 u travnju 2021 i u lipnju 2021 eto AM5". Malo morgen. AM5 H2 2022, ljeto ili kraj ljeta. Do tada Zen3 refresh zvani Warhol.
Citiraj:
Autor Amd_Shill
Mislim da ce na kraju to ic na x370 ploče
|
Sve manje vjerujem u to. Možda je ovaj ukrajinski seronja dobio parita da NE modda ništa. A i to šta moda je, da prostiš, sve nešto kilavo ko od qrca da radi. Puno zujanja, malo meda.
Jedino ako netko drugi ne skuha nešto jer ako sam dobro shvatio na redditu, AMD NIJE odrezao support kroz PSP, nego samo rekao MBO makerima da nisu dužni raditi upgrade BIOSa na 300-pločama i slabijim 400-pločama tj onima za koje procjene da ne mogu supportati Zen3.