View Single Post
Staro 12.10.2020., 07:52   #668
begi
Premium
Moj komp

begi's Avatar

Datum registracije: Apr 2011
Mercedes prekinuo razvoj za ovu godino, sto je logicno, jer su sigurni da ce zadrzati poziciju. RB se naizgled primakao, ali to je iz razloga sto je ova staza preko 500m n/m,
a tad Honda bolje dise plus prijanjanje bolida. Ove godine nema Meksika da iskoriste te prednosti.. Po meni ostaje nekih 0,5 sec RB iza Mercedesa i do kraja, ako ne bude vanrednih okolnosti na stazi nece vidjeti prvo mjesto.
Ipak zahvaljujuci Ferariju ovu sezonu ce zavrsiti kao drugi sto je bolje od prosle i donosi vise love. Honda je shvatila da na legalan način ne može da sustigne-prestigne Mercedes, pa zato izlazi iz igre- Mercedes s druge strane smije dati svima motor osim
RB, jer samo na osnovu koristenja svog goriva ima prednost 0,5 sec sa istim motorom. Tako da i iduća sezona bude kopija ove, a vozaćka postava donese neke zanimljivosti, Ja bih
licno volio vidjeti Pereza u RB, iako je znao biti prgav, ali bi bodovni saldo bio puno veći, a ne da Mercedes na pola sezone napravi razliku preko 100 poena. Za plasman na treće mjesto bude velika borba, ali mi se čini da preovlada pink boja.
begi je offline