Citiraj:
Autor Manuel Calavera
Kao da je on jedina osoba koja to može napraviti.
Ne kažem da će biti odmah, no može se dogoditi da za pola godine isplivaju biosi ako treba.
Naravno tko ne može čekati, tj. tko mora imati novog ryzena odmah, mora uzeti ploču, tu nema dileme.
Meni je recimo svejedno, mogu ispratiti rasplet situacije i godinu dana što se mene tiče (taman i pojeftine)
|
Ma i meni je svejedno, ali samo ukazujem na lika koji je tvrdio da će biti BIOS za C6H i da ljudi ne prodaju svoje ploče jer će upgrade biti moguć. I to pred mjesec dana mi je osobno rekao "do not worry friend keep your board"

a sad "no chance".
Prvo ćemo recenzije pričekati tj da nove Ryzene kroz ruke propuste Stevani, a onda ćemo vidjeti koliko se isplati upgrade da se okine dodatnih soma ipo kuna za ploču. Da ide na C6H, uzeo bi ga bez pitanja kao i sve 3 generacije do sad, onak tek tolko jer ide na ploču, a ne iz neke velike potrebe.
Ovak, B550 ploče mi nisu bogznakaj napete jer su dosta škrte na điđama tipa Post-Code display i ClearCMOS button na backplateu.
X570 ima finih modela, recimo jako mi se sviđa MSI X570 Unify jer ima Post-Code display na ploči te FlashBIOS i ClearCMOS na I/O backplateu (u biti ima sve što ima i C6H i što želim da mi ploča ima) i nema RGBT osvetlenje. Ali je 2000+ kn što mi je onak, smiješno dati za ploču i to ploču koja je vani 15 mjeseci i da je zadnja AM4 generacija ploče na koju ide još samo Zen3 (moooožda u 2 iteracije, sad Vermeer pa Warhol, ako je taj Warhol uopće istinit... i o tome imam mišljenje).
Od B550 ploča, po ASRock se nebi ni sagnuo. 4 layer ploče bez FlashBIOS gumba na back IO, ali bitno da ploče imaju PS2. Dobro da PATA kontroler na njih nisu stavili. Gigabyte B550 Aorus Pro je OK, ali čitam da imaju generalnih sranja sa back USB portovima, a izašla je i B550 Aorus Pro V2 u vrlo kratkom roku. Master košta ko i ova X570 Unifiy gorespomenuta pa je NE.
MSI B550 Tomahawk je isto OK ali škrta iza na backplateu jako. 5 USB porta i 2 LAN-a...za koji mrtvi qrac 2 LANa? To imam na P5Q-E od 2008 i u ovih 12 godina nisam skužio čemu?
Asus ko Asus, isto ko i drugi ali po 20% većim cijenama.
Tako da je jako dobro pitanje da i uzmem Zen3 CPU, koju ploču za njega uzet jer dosta tu kompromisa moram odraditi a nisam baš sretan sa istima