View Single Post
Staro 11.10.2020., 07:26   #518
Roy
15/JG52
Moj komp

Roy's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
Citiraj:
Autor lowrider Pregled postova
Program i signal nije ista stvar.

Ako sam astronom,astrofizičar ili što već i imam prijemnik (antenu) za signale iz svemira (pozadinsko zračenje itd.), nemam TV, radio, mob i slično, dal i onda moram plaćati pretplatu?

Članak 34.

(1) Svatko tko ima u vlasništvu ili posjedu radijski i televizijski prijamnik odnosno drugi uređaj za prijam radijskog ili audiovizualnog programa (u daljnjem tekstu: prijamnik) na području Republike Hrvatske koje je pokriveno prijenosnim signalom dužan je HRT-u plaćati mjesečnu pristojbu utvrđenu člankom 35. stavkom 2. ovoga Zakona, osim ako ovim Zakonom nije drugačije određeno.

Članak 36.

(2) Osobe iz članka 34. stavka 4. ovoga Zakona oslobođene su obveze plaćanja mjesečne pristojbe za druge uređaje za prijam radijskog ili audiovizualnog programa (računala, prijenosni komunikacijski uređaji i sl.) koji služe isključivo u svrhu obavljanja djelatnosti kao i nakladnici radija i televizije za prijamnike koji im isključivo služe za kontrolu vlastitog emitiranog programa.

Zakon o HRTu

Članak 34 ne spominje posebno računala i mobitele niti kategoriju i slično ali vidiš da se u čl 36 posebno spominju. Po zakonu na kojem god uređaju ako gledaš netflix obavezan si plaćati HRT pristojbu a glede tvog pitanja možeš pitati ovdje: pristojba@hrt.hr. Siguran sam da će bolje znati nego ja.
Roy je offline   Reply With Quote